Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Παγίδα» σε Ελλάδα και Κύπρο η πρόταση του Λίβυου υπουργού Ενέργειας, λέει ο Ναύαρχος Εγκολφόπουλος

Ο αντιναύαρχος εν αποστρατεία Γιάννης Εγκολφόπουλος, αναλύοντας τη δήλωση του Λίβυου υπουργού Ενέργειας, Μοχάμεντ Αούν, για συνεννόηση της ...





Ο αντιναύαρχος εν αποστρατεία Γιάννης Εγκολφόπουλος, αναλύοντας τη δήλωση του Λίβυου υπουργού Ενέργειας, Μοχάμεντ Αούν, για συνεννόηση της χώρας του, της Λιβύης, με Ελλάδα, Αίγυπτο και Κύπρο για τις ΑΟΖ, υποστήριξε ότι κρύβει παγίδες για Ελλάδα και Κύπρο, κάτι που είχε επισημάνει το Tribune από την πρώτη στιγμή.

«Δεν είναι καθαρή η δήλωση διότι αναμιγνύει και την Κύπρο στη μέση.

»Βεβαίως, όπως είπε ο κ. Ντάλης, έρχεται μετά από την επίσκεψη του υπουργού Πετρελαίου στην Αμερική, το οποίο έχει μια σημασία, αλλά έρχεται όμως χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης της ανατολικής Λιβύης, του κ. Χαφτάρ.

»Διότι μην ξεχνάμε ότι ο υπουργός Πετρελαίου της Λιβύης είναι ένα από τα ανδρείκελα, ο οποίος επηρεάζεται πάρα πολύ από τους Τούρκους» σχολίασε.

Και όπως υποστήριξε στην ΕΡΤ, το γεγονός ότι βάζει την Κύπρο στη μέση αυτή τη στιγμή είναι πονηρό, διότι εμμέσως θα θέλει να μας βάλει την Τουρκία.

«Για εμάς, ένα από τα πολύ σοβαρά διπλωματικά όπλα που έχουμε, είναι ότι μετά τον καθορισμό της ΑΟΖ με τη Λιβύη, η Λιβύη πρέπει να καθορίσει και την ΑΟΖ με την Αίγυπτο.

»Έπειτα θα μπορούν οι τρεις χώρες -Ελλάδα, Αίγυπτος, Κύπρος- για λόγους καθαρά νομικούς να προσφύγουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τη χάραξη της ΑΟΖ.

»Εκεί η Τουρκία μένει απ’ έξω.

»Αυτός (σ.σ. ο Αούν) προσπαθεί με αυτή τη δήλωση να βάλει την Τουρκία μέσα, εκμεταλλευόμενος το παράνομο μνημόνιο, αλλά και βεβαίως το γεγονός να αποφύγει αυτή τη διπλωματική κίνηση που πάμε να κάνουμε».

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι οι Τούρκοι έχουν βάλει τον Μοχάμεντ Αούν να τα πει αυτά τα πράγματα για να δείξει αφενός μεν την καλή διάθεση προς την Αμερική, αφετέρου να εκμεταλλευτούν αυτό το θέμα.

Πρόσθεσε, δε, ότι σωστά πράττει η Ελλάδα και ζητάει την αντίδραση της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.