Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι τούρκοι παίζουν με την υπομονή μας... Φουλ για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο - Αμείωτες τουρκικές προκλήσεις

Σε τεντωμένο σχοινί φαίνεται πως βρίσκεται η κατάσταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με τους φόβους για ένα «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο να...





Σε τεντωμένο σχοινί φαίνεται πως βρίσκεται η κατάσταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με τους φόβους για ένα «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο να γίνονται όλο και πιο έντονοι.

Η τουρκική πλευρά προσπαθεί να οδηγήσει στα άκρα την ένταση με προκλήσεις τόσο σε αέρα όσο και σε θάλασσα. Το θερμόμετρο άγγιξε «κόκκινο» την Πέμπτη όταν τουρκική αικταιωρός παρενόχλησε σκάφος του Λιμενικού κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς και όπως ανακοινώθηκε σκόπευε να το εμβολίσει.

Το συμβάν έλαβε χώρα στη περιοχή νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, όπου το ελληνικό σκάφος μετέβη προκειμένου να αναγνωρίσει τρία τουρκικά αλιευτικά σκάφη που αλίευαν στην περιοχή.

Παράλληλα, με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται και οι υπερπτήσεις των τουρκικών αεροσακαφών στον FIR Αθηνών, με παραβιάσεις και παραβάσεις να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο. Χθες Παρασκευή, τουρκικό μη επανδρωμένο UAV πετώντας στα 19.000 πόδια πραγματοποίησε υπερπτήση άνωθεν της νήσου Κινάρου. Ενώ την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά. Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων σημειώθηκε και την Τετάρτη με αυτές να ανέρχονται σε 95.

Είναι προφανές λοιπόν ότι η Τουρκία θέλει να εξαντλήσει την υπομονή της ελληνικής πλευράς και να την παρασύρει σε ένα σοβαρό επεισόδιο στα ανοιχτά του Αιγαίου. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο υπάρχει ανησυχία για το ενδεχόμενο να σημειώθει κάποια «έκρηξη».

«Αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο είναι ένα επεισόδιο που μπορεί να προκύψει μετά από ατύχημα, απόρροια του τι έγινε στο Φαρμακονήσι και αλλού» τόνισε ο διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος μιλώντας στο MEGA.

«Η λογική δεν λέει πως η Τουρκία θα κάνει πόλεμο με την Ελλάδα γιατί ξέρει πως οι συνέπειες θα είναι πολύ άσχημες» συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.