Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση 4,8 ρίχτερ στη Λέσβο... Αναφορές για ζημιές σε σπίτια!

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (10.1.2022) στη Λέσβο. Σημειώνεται πως το Σάββατο ένας ισχυρός σεισμός 4,8 Ρίχτερ ...





Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (10.1.2022) στη Λέσβο. Σημειώνεται πως το Σάββατο ένας ισχυρός σεισμός 4,8 Ρίχτερ είχε ταρακουνήσει το νησί προκαλώντας πτώσεις βράχων και ζημιές σε σπίτια.

Ο νέος σεισμός ήταν ιδιαίτερα ισχυρός και συγκεκριμένα μεγέθους 4,8 Ρίχτερ. Σύμφωνα με την ανάλυση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός σημειώθηκε στις 9:38 το πρωί της Τρίτης 5 χλμ Νοτιοανατολικά της Μήθυμνας Λέσβου.

Το επίκεντρο ήταν την περιοχή του Λεπετύμνου και το εστιακό βάθος ήταν στα 12,4 Ρίχτερ.

Δημοσιογράφος της ΕΡΤ από τη Λέσβο μετέδωσε πως από τη νέα σεισμική δόνηση υπάρχουν νέες πτώσεις βράχων στο οδικό δίκτυο, ενώ σπίτια έχουν υποστεί κι άλλες ζημιές.

Ο Ευθύμιος Λέκκας είχε μιλήσει το πρωί στην τηλεόραση της ΕΡΤ για τον ισχυρό σεισμό του Σαββάτου στη Λέσβου, λέγοντας πως η σεισμική δραστηριότητα εξελίσσεται ομαλά.

Στο νησί υπάρχει ήδη κλιμάκια μηχανικών που διενεργούν αυτοψίες σε σπίτια και δημόσια κτίρια μετά το σεισμό των 4,8 Ρίχτερ.

Ήδη κατά την πρώτη μέρα της καταγραφής εννέα σπίτια χαρακτηρίστηκαν «κίτρινα», δηλαδή χρειάζονται επισκευές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.