Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στην κηδεία του Βασιλιά Κωνσταντίνου το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης το 1960

  Ο βασιλιάς της Ελλάδας μεταξύ 1964 και 1973, Κωνσταντίνος, άφησε την τελευταία πνοή του την Τρίτη σε ηλικία 82 ετών, καταβεβλημένος από τα...

 


Ο βασιλιάς της Ελλάδας μεταξύ 1964 και 1973, Κωνσταντίνος, άφησε την τελευταία πνοή του την Τρίτη σε ηλικία 82 ετών, καταβεβλημένος από τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια.

Η κηδεία του χρυσού ολυμπιονίκη ιστιοπλοΐας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (16/1) στον Μητροπολιτικό Ναό. Μάλιστα. σε περίοπτη θέση βρισκόταν το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης το 1960 στο συγκεκριμένο άθλημα.

Θυμίζουμε ότι αγωνιζόταν στα σκάφη τύπου Dragon, ενώ ήταν ο πρώτος εκπρόσωπος της χώρας μας που ανέβηκε στο βάθρο από το 1912 και τον Κώστα Τσικλητήρα.

Η σχέση του με τον αθλητισμό στην Ελλάδα είχε αρχίσει από την ηλικία των 15 ετών, όταν διορίστηκε πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Το 1960 υπήρξε ο επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξήχθησαν στην Ιταλία και στις 8 Σεπτεμβρίου έγραψε ιστορία.


Ο τότε νεαρός διάδοχος Κωνσταντίνος είχε σχηματίσει το πλήρωμα του σκάφους "Νηρεύς" μαζί με τους Οδυσσέα Εσκιτζόγλου και Γιώργο Ζαΐμη. Η προετοιμασία τους γινόταν στο Φάληρο, με τη θάλασσα στην περιοχή να έχει μεγάλες ομοιότητες με τη θάλασσα στη Νάπολη, όπου θα διεξαγόταν το ολυμπιακό τουρνουά ιστιοπλοΐας.

Ο 20χρονος Κωνσταντίνος Β' ήταν ο πηδαλιούχος του ελληνικού πληρώματος, το οποίο είχε καλή παρουσία από τις πρώτες ιστιοδρομίες μεταξύ 27 σκαφών και μέχρι την τρίτη από το τέλος είχε εξασφαλίσει μετάλλιο. Στις δύο τελευταίες η σωστή τακτική το οδήγησε στην κορυφή του βάθρου και το χρυσό μετάλλιο, αφήνοντας στη 2η θέση την Αργεντινή και στην 3η τη Ιταλία.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.