Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στο στόχαστρο της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας το UAS SIRTAP ενώ κινούμαστε για εκσυγχρονισμό των 500 αρμάτων μάχης Leopard 1 A5

  Σύστημα επικοινωνιών στα ελληνικά άρματα μάχης με drones και πολλά άλλα προγράμματα στόχος του γενικού επιτελείου αφού 10 χρόνια είχαμε π...

 



Σύστημα επικοινωνιών στα ελληνικά άρματα μάχης με drones και πολλά άλλα προγράμματα στόχος του γενικού επιτελείου αφού 10 χρόνια είχαμε πλήρη απραξία την οποία “πληρώνουμε” σήμερα

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), συνάντηση των εκπροσώπων της εταιρείας «Airbus Defence and Space», κ. Gonzalo Rodriguez Borobio (Head of Sales), κ. Fernando (Head of Marketing), κ. Christos German (Director Key Account), με αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση, εκ μέρους των εταιρειών, των δυνατοτήτων του υπό ανάπτυξη μη επανδρωμένου εναέριου συστήματος SIRTAP που κατασκευάζει.

Το UAS SIRTAP, που αναπτύχθηκε ως ένα τακτικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAS) υψηλών προδιαγραφών.

Το UAS αυτό έχει την δυνατότητα ενός ευρέος φάσματος αποστολών προσαρμοσμένων στις λειτουργικές ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων κάθε χώρας.

Είναι σχεδιασμένο να πετά κάτω από τις πιο δύσκολες περιβαλλοντικές και επιχειρησιακές συνθήκες, το SIRTAP λειτουργεί κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, χάρη στο σύστημα προστασίας από πάγο και υψηλής θερμοκρασίας πλάτους, μπορεί να λειτουργήσει από -40⁰C έως +50⁰C.

Με πάνω από 20 ώρες αυτονομίας σε πτήση ύψους 21.000 ποδιών, το τακτικό UAS είναι κατάλληλο για αποστολές ημέρας/νύχτας, συλλογής θαλάσσιων πληροφοριών, καθώς και Επιτήρησης και Αναγνώρισης (ISR).

Όπως δείχνουν οι κινήσεις η χώρα μας αναζητά ένα υψηλής εμβέλειας UAS, για συλλογή πληροφοριών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
Όντως χρειαζόμαστε τέτοια εναέρια συστήματα τώρα που θα ξεκινήσουν οι εργασίες νοτίως της Κρήτης, αλλά θα πρέπει να να τα ντουμπλάρουμε με UCAV, που θα διαθέτουν πυραύλους κατά στόχων επιφανείας σε συνδυασμό με USV εξοπλισμένα και αυτά με μικρούς πυραύλους και πολυβόλα.

Εκσυγχρονισμός των αρμάτων μάχης Leopard 1 A5

Παρουσίαση από εκπροσώπους της εταιρείας John Cockerill, σε επιτελείς του ΓΕΣ

Την Πέμπτη 15 Δεκ 22, πραγματοποιήθηκε σε επιτελείς του ΓΕΣ παρουσίαση από εκπροσώπους της εταιρείας John Cockerill, σχετικά με την αναβάθμιση του πύργου του άρματος μάχης Leopard 1A5.

Η εταιρεία John Cockerill Defense σχεδιάζει, κατασκευάζει, ενσωματώνει και αναβαθμίζει οπλικά συστήματα για όλο το φάσμα των διαμετρημάτων 25 έως 120 mm.

Ενσωματώνοντας την ουσία της μάρκας Cockerill®, τα οπλικά συστήματα John Cockerill Defense συνδυάζουν μεγάλη δύναμη πυρός και μικρό βάρος, ενώ εγγυώνται απόδοση και προστασία.

Τα συστήματα μάχης έχουν σχεδιαστεί για να εξελίσσονται με μέτριο κόστος σύμφωνα με τις ανάγκες των χρηστών τους.

Οι ειδικές ομάδες της John Cockerill έχουν καταβάλει σημαντικές προσπάθειες καινοτομίας, ιδίως όσον αφορά την σπονδυλωτότητα των οπλικών συστημάτων, την επίγνωση της κατάστασης και τις ικανότητές έμμεσης βολής, την ικανότητά τους να ενσωματώνουν δεδομένα που λαμβάνονται από drones, την ανάπτυξη λύσεων προσομοίωσης και εκπαίδευσης, καθώς και την χρήση ειδικών βλημάτων.

Η επικοινωνία του αρματικού δυναμικού με drones και άλλες πλατφόρμες όπλων είναι πλέον το ζητούμενο, μαζί με τον εκσυγχρονισμό του συστήματος μάχης των Leo1A5.
 
Συνάντηση Εκπροσώπων της Εταιρείας «Airbus Defence and Space» στο ΓΕΑ

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), συνάντηση των εκπροσώπων της εταιρείας «Airbus Defence and Space», κ. Gonzalo Rodriguez Borobio (Head of Sales), κ. Fernando (Head of Marketing), κ. Christos German (Director Key Account), με αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση, εκ μέρους των εταιρειών, των δυνατοτήτων του υπό ανάπτυξη μη επανδρωμένου εναέριου συστήματος SIRTAP που κατασκευάζει.

Συνάντηση Εκπροσώπων των Εταιρειών «Meccanica, Missionware & NBS» στο ΓΕΑ

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), συνάντηση των εκπροσώπων των εταιρειών «Meccanica», κ. Πάνου Γιαννακόπουλου (Business Development), κ. Θεόδωρου Δογραμματζή (Technical Consultant), κ. Γεώργιου Γεωργίου (Technical Consultant), «Missionware», κ. Βασιλείου Γαϊτανίδη (CEO) και «NBS», κ. Αριστείδη Ζιά (General Manager), με αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ και του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, καθώς και προσωπικό της 114 Πτέρυγας Μάχης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση, εκ μέρους των εταιρειών, της πρότασης για την ολοκληρωμένη συντήρηση του Συστήματος Ασφαλείας Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.pentapostagma.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.