Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τρελάθηκαν οι τούρκοι... «Οι Έλληνες αναβάθμισαν τους πολλαπλούς εκτοξευτές RM-70 και από την Ρόδο» λένε τουρκικά μέσα!

Στη γραμμή του τουρκικού συμβουλίου ασφαλείας τα τούρκικα μέσα που ψάχνουν θέμα να πιαστούν για την αποστρατικοποίηση των νησιών που δεν πρό...




Στη γραμμή του τουρκικού συμβουλίου ασφαλείας τα τούρκικα μέσα που ψάχνουν θέμα να πιαστούν για την αποστρατικοποίηση των νησιών που δεν πρόκειται να συμβεί που να χτυπιούνται...

Τουρκική εφημερίδα στοχοποίησε την ελληνική στρατιωτική άσκηση ΚΟΛΟΣΟΣ-22 η οποία διεξήχθη στην Ρόδο, αναφέροντας περί ελληνικών πολλαπλών εκτοξευτών RM-70 με βλήματα 122 χιλιοστών που έχουν εμβέλεια 40 χλμ, η οποία φτάνει και περισσεύει για να κτυπηθεί η Μαρμαρίδα που είναι απέναντι από το ελληνικό νησί.

Αυτό το « τουρκικό» σενάριο δεν ισχύει διότι δεν έχει ανακοινωθεί πουθενά ότι τα RM-70 και το υφιστάμενο απόθεμα των δεκάδων χιλιάδων ρουκετών JROF των 122mm, έχουν αναβαθμιστεί με βάση τη σερβική ρουκετά G2000 η οποία διπλασιάζει το βεληνεκές από τα 20 στα 40 χιλιόμετρα και ταυτοχρόνως βελτιώνει και την ακρίβεια των πυρών.

Δείχνει όμως αφενός τον πανικό τους από τον εξοπλισμό της Ελλάδος και αφετέρου την πρόθεση τους να σηκώσουν το κλίμα περί αποστρατικοποίησης των νησιών, όπως διατυπώθηκε επίσημα εχθές από το Συμβούλιο Ασφαλείας της τουρκίας.

Γράφει το τουρκικό μέσο 



«Έχοντας αναπτύξει προηγουμένως τεθωρακισμένα οχήματα αμερικανικής κατασκευής στα νησιά, η Ελλάδα πραγματοποίησε άσκηση με MLRS αυτή τη φορά.

Στην Ρόδο, όπως και σε άλλα νησιά του Αιγαίου, που απαιτείται να έχει μη στρατιωτικό καθεστώς (αποστρατιωτικοποιημένο) και άοπλα σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες, έγινε στρατιωτική άσκηση.

Η γκάμα των συστημάτων RM-70 MLRS που κατασκευάστηκαν στην Τσεχοσλοβακία και τώρα χρησιμοποιεί ο ελληνικός στρατός, χρησιμοποιεί πυραύλους διαμέτρου 122 mm ως πυρομαχικά.

Η κανονική εμβέλειά του είναι γνωστή ως 20 χιλιόμετρα. Ωστόσο, στην άσκηση που ονομάζονταν Κολοσσός-22, ο ελληνικός στρατός δοκίμασε 80 σύγχρονες ρουκέτες παραγωγής με βεληνεκές 40 χιλιομέτρων. Το βεληνεκές αυτών των πυραύλων καλύπτει τη δυτική ακτή της Μαρμαρίδας»
, αναφέρει το τουρκικό άρθρο .

Μετά την επανένωση της Δυτικής και της Ανατολικής Γερμανίας το 1991, η Ελλάδα αγόρασε αποθέματα όπλων της Ανατολικής Γερμανίας από το Σύμφωνο της Βαρσοβίας και μαζί με αυτά προμηθεύτηκε 160 συστήματα RM-70 MLRS.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.