Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σπουδαία κίνηση... O Αρχηγός ΓΕΣ απένειμε μετάλλια στους Αγωνιστές της Κύπρου – ΦΩΤΟ

   Μια υψίστης σημασία κίνηση από τον Αρχηγό ΓΕΣ σε εκείνους που συμμετείχαν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις από το 1964 ως 1974. Του Χρήστο...

  



Μια υψίστης σημασία κίνηση από τον Αρχηγό ΓΕΣ σε εκείνους που συμμετείχαν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις από το 1964 ως 1974.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Επί σειρά δεκαετιών οι Αγωνιστές της Κύπρου ζούσαν στην αφάνεια. Ένα ενοχικό σύνδρομο της ελληνικής πολιτείας που αγνοούσε τους πεσόντες αλλά και όσους κατάφεραν να επιστρέψουν από τις μάχες για την διατήρηση του ελληνισμού. Για να μην αναφερθούμε στους Άγγλους που θεωρούσαν τα μέλη του ΕΟΚΑ ως τρομοκράτες.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης απένειμε, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, αναμνηστικά μετάλλια στους συμμετέχοντες στις επιχειρήσεις στην Κύπρο τα έτη 1964, 1967 και 1974, ενώ προχώρησε και σε απονομή μεταλλίων Εξόχου Πράξεως σε Αξιωματικούς Πολεμικής Διαθεσιμότητας.

Την τελετή τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκος Α. Κενεβέζος, ο Δήμαρχος του Δήμου Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης κ. Γρηγόριος Κωνσταντέλλος, o Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ «ΘΗΣΕΑΣ») Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Σαμαράς ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, καθώς και Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.