Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το mini-drone «Αρχύτας» για επιχειρησιακές δοκιμές στη φρεγάτα «ΨΑΡΑ»

  Tο προαναφερθέν mini-drone έχει μήκος 1,4 μέτρο, άνοιγμα πτερύγων 2,4 μέτρα, μπορεί να αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 108 χλμ./ώρα, έχει μέγ...

 



Tο προαναφερθέν mini-drone έχει μήκος 1,4 μέτρο, άνοιγμα πτερύγων 2,4 μέτρα, μπορεί να αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 108 χλμ./ώρα, έχει μέγιστο βάρος απογειώσεως/απονηώσεως 13 κιλά και διάρκεια πτήσεως που φτάνει μέχρι τις 2 ώρες.

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης



Μία μικρή ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους επισκέπτες της φρεγάτας «ΨΑΡΑ» στη διάρκεια της τριήμερης παραμονής της στο λιμάνι του Πειραιά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού και όλων των ναυτικών μας Αγίου Νικόλαου.

Πρόκειται για το mini-drone, δηλαδή για ένα μικρού μεγέθους μη επανδρωμένο αεροόχημα, με την ονομασία «Αρχύτας», που αναπτύσσεται από το Εργαστήριο Συστημάτων Μάχης της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτρονικών της Σχολής Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το European Finance & Aerospace Ventures SA και τη Ucandrone Unmanned Systems.

Το «Αρχύτας» εκτίθετο κανονικώς στο υπόστεγο ελικοπτέρων της φρεγάτας «ΨΑΡΑ», όπου και το φωτογραφήσαμε μαζί με το ενημερωτικό υλικό που παρουσιάζουμε, ενώ πληροφορηθήκαμε από ναυτικές πηγές ότι το «Αρχύτας», που πρωτοπέταξε το 2019, έχει δοκιμαστεί επιχειρησιακά –και δοκιμάζεται ακόμα συνεχώς– με εξαιρετικώς ενθαρρυντικά αποτελέσματα.





Το προαναφερθέν mini-drone έχει μήκος 1,4 μέτρο, άνοιγμα πτερύγων 2,4 μέτρα, μπορεί να αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 108 χλμ./ώρα, έχει μέγιστο βάρος απογειώσεως/απονηώσεως 13 κιλά και διάρκεια πτήσεως που φτάνει μέχρι τις 2 ώρες. Από καθαρώς επιχειρησιακής πλευράς, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον χρήστη του σε αποστολές ημερήσιας και νυχτερινής επιτηρήσεως, υποστήριξη επιχειρήσεων, αναμετάδοση επικοινωνιών κ.λπ.


ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.