Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συμπαραγωγή στην Ελλάδα για IRIS-T SLS/SLM/SLX με Μνημόνιο συνεργασίας ΕΑΣ-Diehl Defence!

Σημαντικό μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα τα ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) με τον τομέα Diehl Defence του γνωστού γερμανικού ομί...





Σημαντικό μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα τα ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) με τον τομέα Diehl Defence του γνωστού γερμανικού ομίλου για το πυραυλικό σύστημα επίγειας αεράμυνας IRIS–T SLM/SLS.

Το μνημόνιο, που όχι μόνο ανανεώνει την συνεργασία των δυο πλευρών στον ευρωπαϊκό πύραυλο, στου οποίο την έκδοση αέρος-αέρος είναι ήδη εταίροι από την αρχή του προγράμματος στη δεκαετία του 90, αλλά την ισχυροποιεί και την επεκτείνει και στον ιδιαίτερα κρίσιμο τομέα της επίγειας αεράμυνας GBAD (Ground Based Air Defence) με τα συστήματα IRIS-T SLM/SLS, που έχει εξελίξει, παράγει και προμηθεύσει ήδη σε πελάτες η γερμανική πλευρά.

Ο μνημόνιο υπέγραψαν, από την πλευρά των ΕΑΣ ΑΕΒΕ ο Διευθύνων Σύμβουλος και Σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης Νικόλαος Κωστόπουλος και από την γερμανική ο Helmut Rauch CΕΟ της Diehl Defence, ενώ παραβρέθηκαν ο Αθανάσιος Τσιόλκας, Πρόεδρος του ΣΔ των ΕΑΣ, o γγ του ΥΠΕΘΑ Αντώνης Οικονόμου και ο Γενικός Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ Αντιναύαρχος (Μ) ε.α. Αριστείδης Αλεξόπουλος (ΠΝ).

Στην υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας στα γραφεία της ελληνική εταιρίας στον Υμηττό, τονίστηκε το γεγονός ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους ο μοναδικός ελληνικός φορέας με εμπειρία σε όλο το εύρος υποκατασκευών τέτοιων συστημάτων με ένα διεθνή όμιλο με ιδιαίτερα επιτυχημένα προγράμματα σε πολλούς τομείς της άμυνας αλλά και που έχει αποδείξει την επιθυμία και τις δυνατότητες να παρέχει τεχνογνωσία και μεταφορά τεχνολογίας σε πλαίσια τέτοιων συνεργασιών. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.