Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία: «Νέο αμερικανικό πολεμικό πλοίο θα πάρει το όνομα Φαλούτζα, όπου σκοτώθηκαν χιλιάδες ιρακινοί πολίτες»

  Το τουρκικό ΚΡΑΤΙΚΟ ραδιοτηλεοπτικό ειδησεογραφικό κανάλι TRT αναφέρει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ονομάζουν νέο πολεμικό πλοί...

 



Το τουρκικό ΚΡΑΤΙΚΟ ραδιοτηλεοπτικό ειδησεογραφικό κανάλι TRT αναφέρει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ονομάζουν νέο πολεμικό πλοίο ως Fallujah, όπου σκοτώθηκαν χιλιάδες άμαχοι Ιρακινοί.

Κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Επιχείρησης «Phantom Fury», περισσότερες από 100 δυνάμεις του συνασπισμού σκοτώθηκαν, περισσότεροι από 600 στρατιώτες τραυματίστηκαν και χιλιάδες Ιρακινοί πολίτες σκοτώθηκαν.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ονόμασε το πολεμικό πλοίο επόμενης γενιάς από μια χώρα που έγινε διάσημη από τις σφαγές αμάχων στο Ιράκ.

Ο Γραμματέας του Πολεμικού Ναυτικού Κάρλος Ντελ Τόρο δήλωσε πριν από μέρες στο Ναυτικό Στρατώνα στην Ουάσιγκτον ότι το νέο αμφίβιο επιθετικό πλοίο ονομάστηκε "USS Fallujah" για να τιμήσει την πρώτη και τη δεύτερη μάχη στη Φαλούτζα, μια πόλη στο Ιράκ.

Οι μάχες κατά την εισβολή στο Ιράκ είχαν ως αποτέλεσμα βίαιες συγκρούσεις και θανάτους αμάχων.

«Το επερχόμενο USS Fallujah θα τιμήσει την πρώτη και τη δεύτερη μάχη της Fallujah, της αμερικανικής επίθεσης κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ», δήλωσε ο Κάρλος Ντελ Τόρο.

Ο Ντελ Τόρο χαρακτήρισε τιμή για το έθνος να τιμήσει τη μνήμη των Πεζοναυτών, των στρατιωτών και των δυνάμεων του συνασπισμού που πολέμησαν γενναία και θυσίασαν τη ζωή τους και στις δύο μάχες.

Οι πιο σφοδρές συγκρούσεις που ακολούθησαν την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ το 2003 σημειώθηκαν στη Φαλούτζα.

Ο στόχος της αρχικής επίθεσης στη Φαλούτζα ήταν να συλληφθούν ή να εξαλειφθούν οι μαχητές που ήταν υπεύθυνοι για τη δολοφονία τεσσάρων Αμερικανών εργολάβων.

Στις 7 Νοεμβρίου, με την αμερικανική επίθεση να ήταν σε μεγάλο βαθμό ανεπιτυχής και τις δυνάμεις τους να υπέστησαν απώλειες, οι ΗΠΑ ξεκίνησαν την πολιορκία της Φαλούτζα – μια σκηνή φρικτών δολοφονιών.

Κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Επιχείρησης Phantom Fury, περισσότερες από 100 δυνάμεις του συνασπισμού σκοτώθηκαν, περισσότεροι από 600 στρατιώτες τραυματίστηκαν και χιλιάδες Ιρακινοί πολίτες σκοτώθηκαν, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

TRT Balkan

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.