Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αύριο Τετάρτη κρίνεται η τύχη της Καϊλή - Η έφοδος στο σπίτι και οι ποινές που προβλέπονται

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες των Αρχών στις Βρυξέλλες για το κύκλωμα διαφθοράς που είχε περικυκλώσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Με την ...





Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες των Αρχών στις Βρυξέλλες για το κύκλωμα διαφθοράς που είχε περικυκλώσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Με την Ελληνίδα ευρωβουλευτή να βρίσκεται στον πυρήνα αυτού του πολιτικού θρίλερ, το πρώτο προδικαστικό σκέλος της υπόθεσης θα κριθεί την Τετάρτη. Τότε, ο δικαστής θα αποφασίσει αν θα προφυλακιστεί ή όχι η Εύα Καϊλή έως ότου ξεκινήσει η δίκη. Υπενθυμίζεται, ότι το βελγικό δίκαιο έχει σημαντικές διαφοροποιήσεις από το ελληνικό, μια τέτοια σημαντική είναι το καθεστώς της προφυλάκισης.

Την ίδια ώρα, ο ισχυρότερος θεσμός της Ευρώπης, το ευρωκοινοβούλιο, βρίσκεται αντιμέτωπο με ασυνήθιστες και πρωτόγνωρες εικόνες. Όπως την αστυνομία, να μπαίνει μέσα στα γραφεία ευρωβουλευτών και να τα σφραγίζει ενόσω είναι σε εξέλιξη οι έρευνες. Διαμηνύεται άλλωστε, πως είμαστε στην αρχή των ερευνών χωρίς να αποκλείεται η εμπλοκή κι άλλων αξιωματούχων. Τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, τονίζουν ότι η Εύα Καϊλή είναι μονάχα η κορυφή του παγόβουνου σε αυτό το σκάνδαλο που ταρακουνά συθέμελα την Ευρώπη.

Στη σημερινή συνεδρίαση της ολομέλειας στο Στρασβούργο, η Ρομπέρτα Μέτσολα, πρόεδρος του ΕΚ, στην έντονα φορτισμένη ομιλία της, τόνισε πως η Ευρώπη δεν ξεπουλιέται. Με ιδιαίτερη αιχμή ανέφερε πως, «είμαστε Ευρωπαίοι προτιμούμε να κρυώνουμε παρά να μας πληρώνετε». Πρόσθεσε, πως το Κοινοβούλιο δέχεται επίθεση όπως και η Ευρωπαϊκή Δημοκρατία.

Την ίδια ώρα, οι ευρωσοσιαλιστές, το κόμμα στο οποίο άνηκε η Εύα Καϊλή, ζήτησαν τη σύγκλιση εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει τυχόν ξένες παρεμβάσεις. Παράλληλα, διεμήνυσαν πως θα εκκινήσουν τις διαδικασίες για την καθαίρεση της από την θέση της αντιπροέδρου. Κάτι που βρίσκει σύμφωνες όλες τις πολιτικές ομάδες εντός του ευρωκοινοβουλίου. Όπως αναφέρουν πηγές αξιωματούχων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο protothema.gr, η δυσαρέσκεια στο πρόσωπο της Εύας Καϊλή είναι ιδιαίτερα έντονη. Θα ασκηθούν πιέσεις όχι μόνο για την καθαίρεση της αλλά για να παραδώσει την βουλευτική έδρα της, όσο δύσκολο και αν θα είναι, εξηγούν.

Οι Σοσιαλιστές αποφάσισαν τη διαγραφή της από την Ευρωομάδα

Σήμερα, στο Στρασβούργο συνεδρίασε η ομάδα των ευρωσοσιαλιστών, στον απόηχο του σκανδάλου που έχει προκαλέσει πολιτικό σεισμό στην καρδιά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σε ανακοίνωση του, το S&D ξεκαθαρίζει ότι έχει μηδενική ανοχή σε θέματα διαφοράς, ζητούν ενδελεχή έρευνα και να έρθουν όλα στο φως. Δηλώνουν μάλιστα πρόθυμοι να συνεργαστούν με τις Αρχές προς αυτή την κατεύθυνση. Τονίζουν μάλιστα, πως σε οτιδήποτε χρειαστούν.

Παράλληλα, αποφάσισαν την οριστική διαγραφή της Εύας Καϊλή από την ευρωομάδας τους ήδη από την Παρασκευή 9/12 μόλις έγινε γνωστή η προσαγωγή της. Επιπλέον, επικαλούνται το άρθρο 21 του καταστατικού και ζητούν άμεσα να κινηθούν οι απαραίτητες θεσμικές ενέργειες ώστε να καθαιρεθεί από την θέση της Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου. Αυτό μάλιστα, ζητούν να γίνει άμεσα, στη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.