Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εύα Καϊλή: «Δεν προσέφερα κάτι στο Κατάρ, άρα γιατί να με πληρώσουν;» – Τι λέει μέσω του δικηγόρου της για τα χρήματα

«Απολύτως ψευδές ότι εγώ είχα προσωπική ατζέντα την οποία χρησιμοποιούσα ή πλάσαρα στο κράτος του Κατάρ. Όλες οι επαφές που έκανα στο Κατάρ...





«Απολύτως ψευδές ότι εγώ είχα προσωπική ατζέντα την οποία χρησιμοποιούσα ή πλάσαρα στο κράτος του Κατάρ. Όλες οι επαφές που έκανα στο Κατάρ και όσα είπα ήταν σύμφωνα με όσα απηχούν τις απόψεις της Επιτροπής που έκανε η κ. Μέτσολα» υποστηρίζει η Εύα Καϊλή, σε δήλωσή της μέσω του δικηγόρου της.

Καλεσμένοι στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ήταν ο δικηγόρος Νίκος Κορογιαννάκης, έμπειρος στα δικαστικά τεκταινόμενα στο Βέλγιο και ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος της Εύας Καϊλή και της οικογένειας της.

Ο κ. Κορογιαννάκης είπε ότι «Οι καταγγελίες που την βαραίνουν είναι πάρα πολύ βαριές και είναι πιθανό το δικαστήριο να διατάξει την προφυλάκιση της». Ερωτηθείς για τις πιθανές ποινές, με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η ευρωβουλευτής, ανέφερε πως «σύμφωνα με τον βελγικό ποινικό κώδικα μιλάμε για ποινή φυλάκισης 3- 5 ετών στο Βέλγιο για κάθε μία από τις κατηγορίες που την βαραίνουν», ενώ σημείωσε πως αν καταδικαστεί «η ποινή θα συγχωνευθεί, όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα». «Με βάση τον βελγικό ποινικό κώδικα υπάρχουν μέθοδοι και διαδικασίες για να μπορεί να βλέπει η Εύα Καϊλή το παιδί της, όμως αυτά είναι μελλοντικά ζητήματα» πρόσθεσε ο κ. Κορογιαννάκης.

Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος επεσήμανε πως μίλησε την Τρίτη δύο φορές με την κ. Καϊλή, και τόνισε πως της αποκάλυψε τον σάλο που έχει ξεσπάσει γύρω από το όνομα της.

Μεταφέροντας, όπως είπε κατ’ εντολήν της Εύας Καϊλή, τις απόψεις της κατηγορούμενης από τις βελγικές Αρχές για υπόθεση δωροληψίας και διαφθοράς, είπε πως «κατ’ αρχήν είναι απολύτως ψευδές ότι εγώ είχα προσωπική ατζέντα την οποία χρησιμοποιούσα ή πλάσαρα στο κράτος του Κατάρ. Από το 2019 υπήρχαν συζητήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι θα πρέπει να ανοιχτεί και αν αναπτύξει εμπορικές σχέσεις η ΕΕ με το Κατάρ, το Κουβέιτ και το Ομάν, επειδή έβλεπαν ότι ήταν αναπτυσσόμενη περιοχή».

«Μου είπε ότι ο επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε., Ζοζέπ Μπορέλ και η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, ήταν οι άνθρωποι που πρώτοι έλαβαν απόφαση να συνεργαστεί η ΕΕ με το Κατάρ. Ήταν απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Μέτσολα έκανε Επιτροπή για να αναπτυχθούν οι σχέσεις της Ευρωβουλής με το Κατάρ, το Κουβέιτ και το Ομάν, και έκανε την κ. Καϊλή αντιπρόσωπο της και όλες οι επαφές που έκανε στο Κατάρ και όσα είπε ήταν σύμφωνα με όσα απηχούν τις απόψεις της Επιτροπής και διαρκώς ήταν μαζί της κάποιος άνθρωπος της Ευρωβουλής», συμπλήρωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Ερωτηθείς για την περιβόητη ομιλία υπέρ του Κατάρ στην Ευρωβουλή, ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε πως δεν μπορεί λόγω του απορρήτου της προδικασίας στο Βέλγιο να αναφερθεί σε τέτοιες λεπτομέρειες και επανέλαβε πως η κ. Καϊλή του είπε «αν πήγα στο Κατάρ και έκανα προσωπική ατζέντα, βεβαίως θα μπορούσε να με κατηγορήσει κάποιος ότι δωροδοκήθηκα για να περάσω τις θέσεις του Κατάρ. Όμως στο Κατάρ είχα συνοδεία τον Ρομπέρτο Μπεντίνι, που είχε στέλεχος της ΕΕ, ό,τι είπα είχε την έγκριση του ΕΚ και του γραφείου της κ. Μέτσολα, δεν προσέφερα κάτι στο Κατάρ, άρα γιατί να με πληρώσουν;», ενώ συμπλήρωσε ότι «συνεργάτες της κ. Καϊλή μου είπαν ότι οι δηλώσεις της στην Ευρωβουλή ήταν δηλώσεις που τις υιοθέτησε από τον ILO, τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας, δεν ήταν προσωπικές δηλώσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.