Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τι συζήτησε ο Αρχηγός Στρατού των ΗΠΑ με τον Αρχηγό ΓΕΣ στο ελληνικό Πεντάγωνο

Είναι η δεύτερη φορά το τελευταίο εξάμηνο που ο Αρχηγός Στρατού ΗΠΑ συναντήθηκε με τον Αρχηγό ΓΕΣ, αυτή τη φορά επί ελληνικού εδάφους, στο ...





Είναι η δεύτερη φορά το τελευταίο εξάμηνο που ο Αρχηγός Στρατού ΗΠΑ συναντήθηκε με τον Αρχηγό ΓΕΣ, αυτή τη φορά επί ελληνικού εδάφους, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στο ελληνικό πεντάγωνο.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης υποδέχτηκε τον Αρχηγό των Χερσαίων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Στρατηγό James C. McConville, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας στα μέσα της εβδομάδας κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού ΓΕΣ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο Αρχηγών, η οποία διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, συζητήθηκε η ενίσχυση των δεσμών των δύο Στρατών μέσω της :

– Επαύξησης των δράσεων διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας.

– Ανάπτυξης κοινής στρατηγικής κουλτούρας.

– Παροχής Υποστήριξης Φιλοξενούντος Έθνους.

– Βελτίωσης της διαλειτουργικότητας.

– Συνεργασίας Στρατιωτικών Σχολών και Σχολών εφαρμογής.

Στη συνέχεια, ο Αρχηγός ΓΕΣ συνόδευσε τον Αρχηγό των Χερσαίων Δυνάμεων των ΗΠΑ στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Αρχηγός ΓΕΣ συνόδευσε τον Αρχηγό των Χερσαίων Δυνάμεων των ΗΠΑ στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ​.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.