Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Τουρκία προσπαθεί να αναβιώσει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία με διαφορετικά ονόματα

Η Τουρκία υποστηρίζει εξτρεμιστικές ομάδες στη βόρεια Συρία και προσπαθεί να αναβιώσει την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) με διαφορετικά ο...




Η Τουρκία υποστηρίζει εξτρεμιστικές ομάδες στη βόρεια Συρία και προσπαθεί να αναβιώσει την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) με διαφορετικά ονόματα, δήλωσε αξιωματούχος του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου (SDC) την Τρίτη.

Οι τουρκικές απειλές για τη διεξαγωγή χερσαίας επιχείρησης κατά του βορρά της Συρίας με την υποστήριξη ενόπλων οργανώσεων της ισλαμιστικής συριακής αντιπολίτευσης, γνωστές και ως Συριακός Εθνικός Στρατός (SNA), συνεχίζονται, ενώ η ιστοσελίδα North Press έχει λάβει πληροφορίες ότι τζιχαντιστές του ISIS πολεμούν υπό τη σημαία του.

Η Αμάλ Ντάντα, αξιωματούχος στο Γραφείο Υποθέσεων του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου, δήλωσε ότι οι τουρκικές επιθέσεις και οι επιπτώσεις τους στην περιοχή, ή στη «ζώνη ασφαλείας» που προσπαθεί να δημιουργήσει η Τουρκία, «θα ήταν μια περιοχή κατάλληλη για την αναβίωση του ISIS και των τρομοκρατικών ομάδων».

Το SDC είναι η πολιτική πτέρυγα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) και της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES). Ιδρύθηκε το 2015 και περιλαμβάνει όλες τις κοινότητες της βόρειας και ανατολικής Συρίας.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία υποστήριξε πρόσφατα τη Χαγιάτ Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS, πρώην μέτωπο Αλ Νούσρα – συριακή Αλ Κάιντα) για να επικρατήσει στην Εφρίν και σε άλλες περιοχές στη βόρεια Συρία εις βάρος άλλων φατριών.

Στις 13 Οκτωβρίου, η Ταχρίρ Αλ Σαμ πήρε τον πλήρη έλεγχο της Εφρίν, μετά την απόσυρση της Τρίτης Λεγεώνας προς την πόλη Αζάζ.

Στις 17 Οκτωβρίου, οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών σταμάτησαν αφού παρενέβησαν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και διέταξαν την Ταχρίρ Αλ Σαμ να παραδώσει τις θέσεις ασφαλείας και τις στρατιωτικές θέσεις στα χωριά Καφρ Τζανέχ και Κάτμα στην τουρκμενική τζιχαντιστική οράνωση «Hayat Thaeroon for Liberation» που παρέμεινε ουδέτερη κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

Στις 20 Νοεμβρίου, η Τουρκία έπληξε περιοχές στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία, χρησιμοποιώντας πολεμικά αεροσκάφη, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυροβολικό, στοχεύοντας πολίτες και στρατιωτικό προσωπικό των SDF και των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και ζωτικές υποδομές στην περιοχή.

Ο τουρκικός βομβαρδισμός στόχευσε επίσης γύρω από κέντρα κράτησης όπου κρατούνται χιλιάδες τζιχαντιστές του ISIS, καθώς και ένα τουρκικό πολεμικό αεροσκάφος χτύπησε τρεις θέσεις στα περίχωρα του στρατοπέδου Χολ, ανατολικά της Χασάκα, όπου οκτώ φύλακες που συνδέονται με τις SDF, υπεύθυνα για την παρακολούθηση και τη φύλαξη του στρατοπέδου, σκοτώθηκαν.

Η αξιωματούχος του SDC πιστεύει ότι όλα αυτά αποσταθεροποιούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή και ενεργοποιούν εκ νέου τους εν υπνώσει πυρήνες του ISIS, τονίζοντας ότι το σχέδιο της Τουρκίας είναι να αναβιώσει το Ισλαμικό Κράτος με διαφορετικά ονόματα. tribune.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.