Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Έντι Ράμα ζήτησε συγγνώμη για τις δηλώσεις του για την Ελλάδα αλλά ο Μητσοτάκης δεν πάει Βόρειο Ήπειρο!

  Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία για τη σύνοδο ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων, είχε σήμερα...

 



Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία για τη σύνοδο ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων, είχε σήμερα συνάντηση με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ.Μητσοτάκης θα έθετε το θέμα των δηλώσεων του Έντι Ράμα στην συνάντησή τους απόψε το βράδυ.

Όπως τονίζεται από τις ίδιες πηγές οι δηλώσεις αυτές σε καμία περίπτωση δεν επισκιάζουν την συζήτηση που γίνεται αυτή την στιγμή με τα Τίρανα για την ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων με σημείο αιχμής την οριοθέτηση θαλασσίων ζωών με προσφυγή στην Χάγη αλλά και την στήριξη της Ελλάδας στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα ζήτησε συγγνώμη από τον Έλληνα ομόλογό του αναφορικά με τις δηλώσεις του σε συνέντευξη στο Euractiv.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για κάποιες περίεργες δηλώσεις που είδα ότι αποδόθηκαν, δεν αντιπροσωπεύουν την κατάσταση φυσικά στην Ελλάδα. Ελπίζω να μην ενοχληθήκατε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Το ζήτημα της οριοθέτησης της ΑΟΖ, αλλά και θέματα που απασχολούν την ελληνική μειονότητα έθεσε κατά τη συνάντηση του με τον αλβανό πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Πιστεύω ότι είμαστε κοντά στο να υπάρξει πρόοδος και επίλυση του ζητήματος της οριοθέτησης των μεταξύ μας θαλάσσιων ζωνών» σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την λύπη του γιατί όπως είπε «οι καιρικές συνθήκες δε μου επιτρέπουν να επισκεφθώ την ελληνική μειονότητα, κάτι που ίσως κάνουμε μαζί» είπε στον κύριο Ράμα. Ο έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα στηρίζει σταθερά την ευρωπαΐκή προοπτική της Αλβανίας, ενώ τόνισε ότι ανάμεσα στις δύο χώρες υπάρχουν ισχυροί δεσμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.