Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μαντέψτε από ποιούς... Μάστιγα οι πυροβολισμοί στη Σουηδία: 60 άνθρωποι έχασαν φέτος τη ζωή του από σφαίρες

Εξήντα άνθρωποι έχασαν φέτος τη ζωή τους από σφαίρες στη Σουηδία, αριθμός ρεκόρ στη σύγχρονη ιστορία της σκανδιναβικής χώρας, σύμφωνα με στ...





Εξήντα άνθρωποι έχασαν φέτος τη ζωή τους από σφαίρες στη Σουηδία, αριθμός ρεκόρ στη σύγχρονη ιστορία της σκανδιναβικής χώρας, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα (Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου) στη δημοσιότητα η κυβέρνηση.

Τα επεισόδια με πυροβολισμούς έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε μάστιγα για τη Σουηδία, καθώς εγκληματικές συμμορίες έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους σε μεγάλα αστικά κέντρα, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Στοκχόλμης.

«Τα θύματα ένοπλης βίας έχουν αυξηθεί και δυστυχώς ο αριθμός τους έχει σημειώσει νέο, αιματηρό ρεκόρ φέτος», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Σουηδίας Γκούναρ Στρόμερ σε δημοσιογράφους. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Σουηδία αριθμεί φέτος 60 νεκρούς από σφαίρες, σε σύγκριση με τέσσερις στη Νορβηγία, τέσσερις στη Δανία και δύο στη Φινλανδία. Το φαινόμενο αποτελεί την «κορυφή του παγόβουνου» της βίας και του οργανωμένου εγκλήματος που έχουν τις ρίζες τους βαθιά σε στρώματα της κοινωνίας μας, είπε ο Στρόμερ.

Πέρυσι, 45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από σφαίρες στη Σουηδία. Το 2012 ήταν μόλις 17, σύμφωνα με το σουηδικό Εθνικό Συμβούλιο για την Πρόληψη της Εγκληματικότητας.

Ο Στρόμερ προανήγγειλε τη δημιουργία ενός ειδικού συμβουλίου, που θα υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο θα είναι επιφορτισμένο με τον συντονισμό των δράσεων για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος. «Καμιά αξιοπρεπής κοινωνία δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι κάθε εβδομάδα ένας άνθρωπος πέφτει νεκρός από πυρά στον δρόμο», τόνισε.

Μέχρι πριν από 20 χρόνια η Σουηδία είχε από τα χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας παγκοσμίως, όμως πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει άρδην και καταγράφει πολύ αυξημένους δείκτες.

Η προηγούμενη κυβέρνηση υπό την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών είχε ενισχύσει την αστυνομία και είχε επιβάλει αυστηρότερες ποινές για την ένοπλη βία, μεταξύ άλλων μέτρων για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος. Ένας από τους σημαντικότερους λόγους που έχασε τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ήταν ότι οι προσπάθειές της αποδείχθηκαν ανεπαρκείς.

Η συντηρητική κυβέρνηση του Ουλφ Κρίστερσον έχει προαναγγείλει αυστηρούς ελέγχους σε όλη την επικράτεια, διπλασιασμό των ποινών για εγκλήματα που σχετίζονται με συμμορίες και διεύρυνση των παρακολουθήσεων εγκληματιών, στο πλαίσιο αυτού που περιγράφει ως τη μεγαλύτερη προσπάθεια καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος στη σύγχρονη ιστορία της Σουηδίας.

Με πληροφορίες από Reuters, μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στοκχόλμη, Σουηδία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.