Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Rafale: Βάζουν υπερηχητικούς πυραύλους στα γαλλικά μαχητικά και τις Belharra που θα διαλύουν τα τουρκικα πλοία σε 3 δευτερόλεπτα

Με stealth υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ θα εξοπλιστούν τα γαλλικά Rafale, με τους Γάλλους να παίρνουν αυτή την απόφαση μετά την ανάλυση το...





Με stealth υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ θα εξοπλιστούν τα γαλλικά Rafale, με τους Γάλλους να παίρνουν αυτή την απόφαση μετά την ανάλυση του πολέμου στην Ουκρανία.

Οι πύραυλοι αυτοί θα ονομάζονται Perseus (από το αρχαίο Έλληνα ήρωα Περσέα).

Η μέγιστη ταχύτητα του πυραύλου θα είνα τα 5 Mach και θα έχει πλατφόρμα εκτόξευσης εκτός από τα Rafale και πλοία ή υποβρύχια.

Όταν ο πύραυλος φτάνει στον στόχο του θα απελεθευρώνονται πλευρικές κεφαλές, λειτουργώντας ως υποπυρομαχικά, δίνοντας την δυνατότητα στον Περσέα να χτυπήσει πολλούς στόχους ταυτόχρονα.

Οι πύραυλοι κινούμενοι στο όριο της επιφάνειας της θάλασσας θα δίνουν χρόνο αντίδρασης στα εχθρικά πλοία μόλις 3 δευτερόλεπτα.

Ο πύραυλος θα μπορεί να εκτοξευτεί από τον εκτοξευτήρα A70 Sylver τον οποίο μπορούν να φέρουν και οι ελληνικές Belharra.

Να σημειωθεί ότι προβλέπεται η αναβολή της παράδοσης της τέταρτης και της πέμπτης γαλλικής FDI για το 2031 και 2032 καθώς από τους οικονομικούς δρόμους των περικοπών δεν γλίτωσε ούτε το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό.

Οι γαλλικές αρχές να σχεδιάζουν την αναβολή της παράδοσης της τέταρτης και της πέμπτης φρεγάτας FDI το 2031 και το 2032 (έναντι 2028 και 2029).

Σύμφωνα με αποκλειστικες πληροφορίες της γαλλικής latribune.fr, το πρόγραμμα των φρεγάτων FDI (Naval Group) θα μπορούσε να επηρεαστεί από πιθανές πολιτικές εξοικονόμησης που αναμένεται να ενεργοποιηθούν.

Θα μπορούσε η Γαλλία να στραφεί στην Ελλάδα για την αγορά των νέων αυτών γαλλικών φρεγατών με την εξαγωγική τους μορφή; Οι Γάλλοι θεωρούν μονόδρομο την παραπάνω επιλογή.

Αν η Ελλάδα έβλεπε ζεστά το ενδεχόμενο αγοράς δύο ακόμα Belharra (σ.σ. αντί για μία που είναι ο σχεδιασμός), τότε θα μπορούσε να πάει πίσω ή να ακυρωθεί το πρόγραμμα των κορβετών (και οι γαλλικές Gowind μέσα σε αυτές), με την Ελλάδα να αναζητά λύση για τις κορβέτες στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα των ευρωκορβετών;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.