Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τούρκοι στρατηγοί και MİT προσπαθούν να ενώσουν τους τζιχαντιστές στη βόρεια Συρία σε ενιαίο στρατό

Τούρκοι αξιωματικοί και στελέχη της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (MIT) συναντήθηκαν την Τετάρτη με τους ηγέτες των υποστηριζόμενων από τ...





Τούρκοι αξιωματικοί και στελέχη της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (MIT) συναντήθηκαν την Τετάρτη με τους ηγέτες των υποστηριζόμενων από την Τουρκία ένοπλων φατριών της ισλαμικής συριακής αντιπολίτευσης, συνιστώσες του λεγόμενου Συριακού Εθνικού Στρατού (SNA), για να θίξουν το θέμα του σχηματισμού ενός νέου στρατιωτικού συμβουλίου και μιας ενιαίας ασφάλειας και πολιτικής διοίκησης στις περιοχές υπό τον έλεγχό τους στη βόρεια Συρία.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην πόλη Γκαζιαντέπ της νότιας Τουρκίας, ενώ αρκετοί αρχηγοί φατριών δεν παρευρέθηκαν κατόπιν τουρκικής εντολής.

Στρατιωτική πηγή είπε στην ιστοσελίδα North Press ότι στη συνάντηση συμμετείχαν ηγέτες της Τρίτης Λεγεώνας, της Hayat Thaeroon for Liberation, της Ταξιαρχίας Αλ Χάμζα (Τουρκμένοι) και της Ταξιαρχίας Σουλτάνος Σουλεϊμάν Σαχ (Τουρκμένοι).

Η πηγή πρόσθεσε ότι η έκκληση της Τουρκίας να ενοποιήσει τις φατρίες σε ένα στρατιωτικό σώμα έχει απορριφθεί από τους ηγέτες του SNA, λόγω οικονομικών λόγων και αμφισβήτησης της απόλυτης εξουσίας τους στις κατεχόμενες περιοχές υπό τον έλεγχό τους στη βόρεια Συρία.

«Τούρκοι αξιωματικοί πρότειναν να ενοποιηθούν στρατιωτικοί σχηματισμοί και σχηματισμοί ασφαλείας και να δημιουργηθεί μια συνολική πολιτική διοίκηση σε όλες τις περιοχές υπό έναν έλεγχο στη βόρεια Συρία», σύμφωνα με την πηγή που πρόσθεσε ότι απειλήθηκαν [εάν απορριφθεί η πρόταση] να γίνει η Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS- πρώην μέτωπο al-Nusra, συριακή Αλ Κάιντα) η κυρίαρχη στην περιοχή.

Οι Τούρκοι αξιωματικοί δεν είδαν αρνητικά την επέκταση της Ταχρίρ αλ Σαμ στην Εφρίν και σε άλλες περιοχές στην ύπαιθρο του Χαλεπίου.




Δεν επιβεβαίωσαν την αναγκαιότητα εκδίωξης του μηχανισμού γενικής ασφάλειας της Ταχρίρ αλ Σαμ από την Εφρίν και την ύπαιθρό της, σύμφωνα με την πηγή.

Στις 13 Οκτωβρίου, η Ταχρίρ Αλ Σαμ ανέλαβε τον έλεγχο της Εφρίν μετά από συγκρούσεις με την Τρίτη Λεγεώνα, μια φατρία των υποστηριζόμενων από την Τουρκία φατριών γνωστών ως Συριακός Εθνικός Στρατός (SNA), που αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν προς την πόλη Αζάζ και την ύπαιθρό της.

Οι συγκρούσεις έληξαν με τον έλεγχο της Καφρ Τζάνεχ από την Ταχρίρ αλ Σαμ με μερική απόσυρση προς την Ιντλίμπ υπό τον όρο ότι η Τρίτη Λεγεώνα δεν εισέλθει στο Εφρίν που παραμένει κάτω από τα σώματα ασφαλείας της Ταχρίρ Αλ Σαμ και τις συμμαχικές φατρίες.

«Στόχος ενός τέτοιου σώματος είναι να συνεχίσει να πολεμά τις κουρδικές δυνάμεις και να επεκτείνει τη ζώνη ασφαλείας των συνόρων της Τουρκίας», ανέφερε η πηγή επικαλούμενη Τούρκους αξιωματικούς.

Λόγω των εσωτερικών μαχών και των διαφορών των φατριών, οι ηγέτες τέτοιων φατριών θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για την καθυστέρηση στη λήψη στρατιωτικών ενεργειών κατά των Συριακών δημοκρατικών δυνάμεων (SDF) στο έδαφος και την προστασία των τουρκικών συνόρων, σημείωσε η πηγή.

Η πηγή απέκλεισε ότι η ιδέα θα μπορούσε να έχει επιτυχία, λόγω των διαφορών των φατριών και της μάχης για την ηγεσία μεταξύ των ηγετών.

Ωστόσο, η δημιουργία μίας τέτοιας δομής θα έβλαπτε τα συμφέροντα των ηγετών που κερδίζουν τεράστια χρηματικά ποσά από συνοριακές διαβάσεις που χρησιμοποιούνται για λαθρεμπόριο ναρκωτικών και ανθρώπων σε συντονισμό με τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και τις φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές για να μην αναφέρουμε ότι θα χάσουν τις θέσεις και την εξουσία τους στην περιοχές που ελέγχουν, σύμφωνα με την πηγή.

Μια άλλη συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα για να συζητηθούν περισσότερες λεπτομέρειες για την τουρκική πρόταση.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.