Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οργή Αρμενίων από τη συνεργασία του δήμου Κορίνθου με πόλη του Αζερμπαϊτζάν!

    Η ανακοίνωση από την Εθνική Επιτροπή Δικαίωσης των Αρμενίων στην Ελλάδα: Στις 14 Νοεμβρίου έλαβε χώρα η τελετή έναρξης της 18ης Παγκόσμ...

   



Η ανακοίνωση από την Εθνική Επιτροπή Δικαίωσης των Αρμενίων στην Ελλάδα:

Στις 14 Νοεμβρίου έλαβε χώρα η τελετή έναρξης της 18ης Παγκόσμιας Διάσκεψης του «League of Historic Cities» όπου πραγματοποιήθηκε στο Andong της Νότιας Κορέας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου υπογράφηκε πρωτόκολλο πρόθεσης συνεργασίας της Shusha του Αζερμπαϊτζάν (Σουσί /Αρτσάχ )και του Δήμου Κορινθίων της Ελλάδας, που θεωρούνται ιστορικές πόλεις.

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός σε όλα τα μέλη της Παροικίας μας θεωρώντας αρχικά πως πρόκειται το λιγότερο για αστείο.

Δυστυχώς και με μεγάλη απογοήτευση διαπιστώσαμε ότι ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Κορίνθου κ. Γ.Μπακάκης υπέγραψε το πρωτόκολλο συνεργασίας και όσον αφορά την ιστορική πόλη της Κορίνθου δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για την ένδοξη πολιτιστική ιστορία της. Ο Ακροκόρινθος, το αρχαιότερο κάστρο της Πελοποννήσου, η Νεμέα με το ιερό του Δία και η αρχαία Σικυών, ο αρχαιολογικός χώρος της Κορίνθου και της Ισθμίας, όπου τελούνταν οι αγώνες των Ισθμίων, είναι ένα μικρό δείγμα της ιστορίας της.

Η Σούσα των Αζέρων δεν υφίσταται. Η πόλη ονομάζεται Σουσί και αποτελεί ιστορικό αρμενικό έδαφος.

Υπενθυμίζουμε ότι στον πρόσφατο πόλεμο των 44ημερών , η ιστορική εκκλησία του Αγίου Σωτήρος στο Σούσι του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ), βομβαρδίστηκε δύο φορές μέσα σε λίγες ώρες από τους Αζέρους, αν και βρίσκονταν αρκετά μακριά από τα πεδία των σφοδρών πολεμικών συγκρούσεων.

Οι Αζέροι με την πλήρη υποστήριξη των αδελφών τους -όπως αποκαλούν τους Τούρκους- καταστρέφουν χριστιανικά μνημεία, εκκλησίες και οτιδήποτε θυμίζει την ιστορική πορεία του Αρμενικού Έθνους και του πολιτισμού του.

Η ένδοξη Κόρινθος, η ένδοξη Ελλάδα που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή τους συμπατριώτες μας δεν μπορεί να έχει σχέσεις με Γενοκτόνους και προφανώς πρόκειται για παρεξήγηση ή ίσως μια ” κακιά” στιγμή.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΑΡΜΕΝΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.