Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αφου κατασκεύσε την αφορμή... Ο Τσαβούσογλου είπε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τον πόλεμο σε βόρεια Συρία και βόρειο Ιράκ

  Την Παρασκευή, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι τα στρατεύματα της χώρας του συνεχίζουν τις στρατιωτικές ε...

 



Την Παρασκευή, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι τα στρατεύματα της χώρας του συνεχίζουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και το Ιράκ, μέρες μετά την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τσαβούσογλου, σε δήλωσή του στο κανάλι al-Arabiya, είπε: «Δεν θα σταματήσουμε τις επιχειρήσεις μας στη Συρία και το Ιράκ».

Πρόσθεσε ότι «τα στρατεύματά μας θα συνεχίσουν να πλήττουν τους ηγέτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) και των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στη Συρία και στο βόρειο Ιράκ».

Το PKK, το οποίο περιλαμβάνεται στον διεθνή κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, πολεμά την Τουρκία για περίπου τέσσερις δεκαετίες με πατριωτικό στόχο να κερδίσει τα δικαιώματα του κουρδικού λαού.

Η δήλωση Τσαβούσογλου έγινε λίγες μέρες μετά την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη στις 13 Νοεμβρίου, σκοτώνοντας έξι και τραυματίζοντας δεκάδες.

Συριακές αντιδράσεις στις τουρκικές προβοκάτσιες και απειλές

Ο διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), Μαζλούμ Αμπντί, αρνήθηκε ανάμειξη στην έκρηξη.

Ο Αμπντί έγραψε σε tweet: «Τονίζουμε ότι οι δυνάμεις μας δεν έχουν καμία σχέση με την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη».

Ο διοικητής τόνισε την απόρριψή του στους τουρκικούς ισχυρισμούς «που κατηγορούν τις δυνάμεις μας ότι πραγματοποίησαν την επίθεση».

Ο υπουργός Εξωτερικών και Ομογενών της Συρίας Φαϊσάλ Μεκντάντ προειδοποίησε στις 16 Νοεμβρίου την Τουρκία να μην εκμεταλλευτεί την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη και να τη χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα για την έναρξη νέων διασυνοριακών στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Τόνισε ότι η Συρία γνωρίζει τις τουρκικές συνωμοσίες.

«Καταλάβαμε το μήνυμα και η Συρία θα υπερασπιστεί κάθε άτομο της επικράτειάς της».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.