Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κατεχόμενη από τους Σλάβους Μακεδονία... Αχρίδα: Έβγαλαν τα όπλα- Πυροβόλησαν κατά βουλγαρικού συλλόγου

Το νέο σπίτι του Πολιτιστικού και Πληροφοριακού Κέντρου της Βουλγαρίας στα Σκόπια θα ανοίξει επίσημα αύριο στα Σκόπια , στο οποίο θα παρευρ...





Το νέο σπίτι του Πολιτιστικού και Πληροφοριακού Κέντρου της Βουλγαρίας στα Σκόπια θα ανοίξει επίσημα αύριο στα Σκόπια , στο οποίο θα παρευρεθούν ο Υπουργός Πολιτισμού της Βουλγαρίας, Βέλισλαβ Μινέκοφ και η Υπουργός Πολιτισμού της Βόρειας Μακεδονίας, Μπίσερα Κονσταντίνοφσκα – Στοϊτσέφσκα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί έπειτα από νέο περιστατικό στον βουλγαρικό σύλλογο στην πόλη Αχρίδα.

Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ σημειώθηκε εκ νέου επίθεση εναντίον του βουλγαρικού συλλόγου «Τσάρος Μπόρις Γ'» στην Αχρίδα. Άγνωστοι έβγαλαν όπλο και πυροβόλησαν επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο.

Από το περιστατικό δεν τραυματίστηκε κανείς, ενώ οι δράστες δεν έχουν συλληφθεί ακόμη. Οι αστυνομικές ομάδες που μετέβησαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι το τζάμι της εξωτερικής πόρτας και το τζάμι του παραθύρου του γραφείου είχαν δύο τρύπες που προκλήθηκαν από όπλο.

Μόλις πριν από λίγες μέρες, άγνωστοι ακόμη δράστες πέταξαν πέτρες στους χώρους του κλαμπ, σπάζοντας το τζάμι και μέρος της φωτισμένης διαφήμισης και λίγες μέρες μετά το επίσημο άνοιγμα πριν τον Οκτώβριο, η φωτεινή επιγραφή έσπασε με μαχαίρι.

Μετά το περιστατικό, το Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας έγραψε ότι «καταδικάζει έντονα την πράξη βανδαλισμού» και δήλωσε ότι «τέτοια γεγονότα είναι εντελώς απαράδεκτα, μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και να ενισχύσουν οπισθοδρομικές διαδικασίες που είναι αντίθετες με τους κανόνες ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της χώρας».
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.