Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αμερικανικό Προξενείο: Τις επόμενες ημέρες πιθανή τουρκική επίθεση σε βόρεια Συρία και βόρειο Ιράκ

   Την Παρασκευή, το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στην κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ, στο ιρακινό Κουρδιστάν, εξέδωσε προειδοποίηση ασφαλείας, συμ...

  



Την Παρασκευή, το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στην κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ, στο ιρακινό Κουρδιστάν, εξέδωσε προειδοποίηση ασφαλείας, συμβουλεύοντας τους Αμερικανούς πολίτες μην ταξιδεύουν σε περιοχές στη βόρεια Συρία και το Ιράκ ενόψει πιθανής τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης τις επόμενες ημέρες.

Το Αμερικανικό Προξενείο ανέφερε: «Η.Π.Α. Το Γενικό Προξενείο της Ερμπίλ παρακολουθεί αξιόπιστες αναφορές ανοιχτού κώδικα για πιθανή τουρκική στρατιωτική δράση στη βόρεια Συρία και το βόρειο Ιράκ τις επόμενες ημέρες».

Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ «συνεχίζουν να συμβουλεύουν έντονα» τους πολίτες να αποφεύγουν τις προαναφερθείσες περιοχές και κυρίως τις παραμεθόριες περιοχές, «να είστε προσεκτικοί εάν απροσδόκητα βρεθείτε κοντά σε μεγάλες συγκεντρώσεις ή διαμαρτυρίες, να διατηρήσετε χαμηλό προφίλ και να παρακολουθείτε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για ενημερώσεις».

Σύμφωνα με το Προξενείο, «Η ταξιδιωτική συμβουλευτική υπηρεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Ιράκ παραμένει στο Επίπεδο 4».

Η ταξιδιωτική οδηγία περιλαμβάνει «Μην ταξιδεύετε λόγω τρομοκρατίας, απαγωγών, ένοπλων συγκρούσεων, εμφύλιων ταραχών».

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε σε δήλωση στο κανάλι al-Arabiya ότι τα στρατεύματα της χώρας του ξεκινούν επιχειρήσεις στη Συρία και το Ιράκ.

Αυτό έγινε λίγες μέρες μετά την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη στις 13 Νοεμβρίου, με έξι νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Από τα τέλη Μαΐου, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σχέδια για μια άλλη μεγάλη στρατιωτική διασυνοριακή εισβολή στη βόρεια Συρία, προσδιορίζοντας τους στόχους του στις δύο πόλεις της βόρειας Συρίας, Μανμπίτζ και Τελ Ριφάτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.