Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το πουλέν της Λεπέν: Ο 27χρονος Ζορντάν Μπαρντελά, φαβορί να αναλάβει τα ηνία της «ακροδεξιάς» στη Γαλλία!

 Έτοιμος να επιβεβαιώσει τη φήμη του ανερχόμενου αστέρα της γαλλικής ακροδεξιάς δείχνει ο εκλεκτός της Μαρίν Λεπέν, Ζορντάν Μπαρντελά. Ο γεν...




 Έτοιμος να επιβεβαιώσει τη φήμη του ανερχόμενου αστέρα της γαλλικής ακροδεξιάς δείχνει ο εκλεκτός της Μαρίν Λεπέν, Ζορντάν Μπαρντελά.

Ο γεννημένος στο Παρίσι 27χρονος πολιτικός είναι το φαβορί για την εκλογή το Σάββατο στην προεδρία του αντιμεταναστευτικού Εθνικού Συναγερμού, από την οποία αποφάσισε να αποχωρήσει μετά από 11 χρόνια η Λεπέν.

Τα ηνία του πρώην «Εθνικού Μετώπου» κατείχε επί τέσσερις δεκαετίες ο Ζαν Μαρί Λεπέν και ο Μπαρντελά θα είναι – αν επιβεβαιωθεί η εκλογή του στο συνέδριο – ο πρώτος νέος ηγέτης του κόμματος εκτός της δυναστείας Λεπέν εδώ και μισό αιώνα

«Το γεγονός ότι ο πρόεδρος του κόμματος δεν θα φέρει το επώνυμο Λεπέν είναι δείγμα της εμπιστοσύνης που έχει η Μαρίν στη νέα γενιά», δήλωσε πρόσφατα ο Μπαραντελά. Ο ίδιος πάντως, που είχε εκλεγεί προ τριετίας ευρωβουλευτής δεν σκοπεύει να την επισκιάσει. «Είμαι υποψήφιος της συνέχειας με στόχο να οικοδομήσω πάνω στην απίστευτη κληρονομιά της Μαρίν», πρόσθεσε.

Ο Μπαρντελά θέλει και αναμένει η Λεπέν να διεκδικήσει ξανά το ύπατο αξίωμα της Γαλλίας σε πέντε χρόνια μετά το εντυπωσιακό 41,5% που απέσπασε η ακροδεξιά υποψήφια στον β΄γύρο των προεδρικών εκλογών του Απριλίου απέναντι στον Εμανουέλ Μακρόν. Η Λεπέν συνέχισε τη μάχη στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, όπου το κόμμα της κατάφερε να δεκαπλασιάσει τις έδρες του (σε 89) στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση και να αναδειχθεί σε μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης.

Ποιος είναι ο Μπαρντελά

Ο 27χρονος Μπαρντελά έχει καταφέρει να επισκιάσει πολύ πιο έμπειρα και μεγαλύτερα σε ηλικία στελέχη της γαλλικής ακροδεξιάς. Ο μόνος αντίπαλός του στην κούρσα για την προεδρία είναι ο δήμαρχος του Περπινιάν, Λουί Αλιό, που είναι μέλος του Εθνικού Συναγερμού εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες, αλλά δεν διαθέτει τη λάμψη του εκλεκτού της Λεπέν

Μεγάλη απούσα η 32χρονη ανεψιά της, Μαριόν Μαρεσάλ, που θεωρείτο για μεγάλο διάστημα «φυσική κληρονόμος της», μέχρι που εγκατέλειψε πριν τις προεδρικές εκλογές το κόμμα για να στηρίξει τον έτερο ακροδεξιό υποψήφιο και αντίπαλο της Λεπέν, Ερίκ Ζεμούρ.

Ο Μπαρντελά είναι εν ενεργεία πρόεδρος του Εθνικού Συναγερμού από τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν η Λεπέν αποχώρησε, υποτίθεται προσωρινά. Σε πρόσφατη ομιλία του στο Χαγιάνζ της περιφέρειας του Μόζελα ο 27χρονος μίλησε με αυτοπεποίθηση επί 40΄εκτός κειμένου από το βήμα αναφέροντας λεπτομέρειες από την παιδική του ηλικία σε διαμέρισμα του ογδόου ορόφου πολυκατοικίας στην περιοχή Σεν Σεντ Ντενί με την υψηλή εγκληματικότητα στο βορειανατολικό Παρίσι, όπου τον μεγάλωσε μόνη της η μητέρα του, που μετανάστευσε στη Γαλλία από την Ιταλία.

«Κάθε μέρα έβλεπα απ’ το παράθυρό μου κι όποτε έμπαινα στο κτίριο εμπόρους ναρκωτικών να κοιτάζουν τους πάντες, μήπως ήταν αστυνομικοί». Απέναντι από το διαμέρισμά του υπήρχε κι ένα ισλαμικό σχολείο, είπε. «Έβλεπα ομάδες κοριτσιών ηλικίας πέντε, έξι ή επτά ετών να φεύγουν με μαντίλες στα κεφάλια».

Ο Ζορντάν Μπαρντελά εντάχθηκε στο κόμμα της Λεπέν σε ηλικία 16 ετών / Φωτογραφία αρχείου: AP Photo

Όπως αποκάλυψε, εντάχθηκε σε ηλικία μόλις 16 ετών στο κόμμα της Λεπέν μετά από προσωπικές παρενοχλήσεις και τα επεισόδια στα υποβαθμισμένα προάστια του Παρισιού το 2005. «Μπήκα στην πολιτική πολύ νωρίς γιατί δεν ήθελα να γίνει ολόκληρη η Γαλλία σαν κι αυτό που είχα βιώσει», είπε ο Μπαρντελά στο πλήθος.

Του αρέσει να υπογραμμίζει ότι ανήκει σε μια νέα γενιά Γάλλων εθνικιστών, που δεν έχουν πολλά κοινά με το ρατσισμό και τον αντισημιτισμό που συνδέθηκε με τον Ζαν Μαρί Λεπέν και το «Εθνικό Μέτωπο». Η Μαρίν Λεπέν προσπάθησε να αποτινάξει αυτή τη φήμη και να αποστασιοποιηθεί από το τοξικό παρελθόν του κόμματος, αν και οι επικριτές της λένε ότι ο ρατσισμός παραμένει στη βάση του και την κατηγορούν ότι ανακυκλώνει παλιές ιδέες με νέα φρασεολογία.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.