Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Handelsblatt: Η Τουρκία μετατρέπεται σε προβληματικό εταίρο του ΝΑΤO – Άμεση απειλή για την Ελλάδα

Η σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, δύο νατοϊκών συμμάχων, γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρη, παρατηρεί η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt...





Η σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, δύο νατοϊκών συμμάχων, γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρη, παρατηρεί η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt στην ιστοσελίδα της, ενώ «μέσω ενός φιλόδοξου εξοπλιστικού προγράμματος, ο Ερντογάν αποκτά ολοένα μεγαλύτερη σημασία».

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, που φέρει τον τίτλο «Ο νέος γίγαντας των εξοπλισμών – Η Τουρκία μετατρέπεται σε προβληματικό εταίρο του ΝΑΤΟ», στις Βρυξέλλες, όπου εδρεύει το ΝΑΤΟ «η ανησυχία για μία ενδεχόμενη σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών-μελών δείχνει να αυξάνεται. (…) Και ενώ ο Ερντογάν θεωρείται όλο και πιο απρόβλεπτος εντός της συμμαχίας, για την Ελλάδα εξελίσσεται και σε μία άμεση απειλή».

«Ελλοχεύει όμως πράγματι ο κίνδυνος μίας ένοπλης σύγκρουσης;», διερωτάται ο αναλυτής.

«Για το ΝΑΤΟ, το ενδεχόμενο πολέμου μεταξύ δύο μελών της συμμαχίας είναι ένα σενάριο τρόμου», σχολιάζει και συνεχίζει, εστιάζοντας στην επίσκεψη Σολτς και τον διαμεσολαβητικό ρόλο που προσφέρθηκε να αναλάβει ο Γερμανός καγκελάριος ανάμεσα στις δύο χώρες. Μάλιστα, αναφορικά με την υπόσχεση παράδοσης εξοπλιστικών συστημάτων του Γερμανού καγκελαρίου προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, σχολιάζει πως στην περίπτωση αυτή «τίθεται και ένα ζήτημα παραγγελιών ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ για τη γερμανική βιομηχανία όπλων. 

Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα στην πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας, προκειμένου έτσι να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο απειλής εκ μέρους της Τουρκίας. Γαλλία και ΗΠΑ έχουν ήδη παραδώσει στη χώρα μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και φρεγάτες». Βέβαια, όπως επισημαίνει ο συντάκτης, όλα αυτά «ελάχιστα θα αλλάξουν σε σχέση με τη στρατιωτική υπεροχή της Άγκυρας, όπως δείχνει μια ματιά στο τουρκικό οπλοστάσιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.