Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Πούτιν μεταφέρει πυρηνικά βομβαρδιστικά σε αεροπορική βάση κοντά στα σύνορα της Φινλανδίας και της Νορβηγίας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αύξησε τον αριθμό των στρατηγικών πυρηνικών βομβαρδιστικών του που βρίσκονται σε αεροπορική βάση κοντά στ...





Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αύξησε τον αριθμό των στρατηγικών πυρηνικών βομβαρδιστικών του που βρίσκονται σε αεροπορική βάση κοντά στα σύνορα της Φινλανδίας και της Νορβηγίας, δείχνουν δορυφορικές εικόνες.



Η κίνηση έρχεται εν μέσω μεγάλης έντασης σχετικά με το εάν ο Πούτιν σχεδιάζει να εξαπολύσει πυρηνική επίθεση στην Ευρώπη και τη συνεχιζόμενη εισβολή του στην Ουκρανία, η οποία έχει υποστεί μια σειρά από ενοχλητικές οπισθοδρομήσεις τους τελευταίους μήνες.

Ο Ρώσος πρόεδρος αύξησε σταδιακά τον αριθμό των στρατηγικών βομβαρδιστικών στην αεροπορική βάση Olenya – από κανένα στις 12 Αυγούστου, σε τέσσερα υπερηχητικά Tu-160 στις 21 Αυγούστου και πλέον… σε 11.

Υπάρχουν επτά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160 (σημειωμένα με κόκκινο χρώμα στις δορυφορικές εικόνες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα) και τέσσερα αεροσκάφη Tu-95 (σημειωμένα με κίτρινο χρώμα) στις εγκαταστάσεις στη χερσόνησο Κόλα, στα άκρα βορειοδυτικά της Ρωσίας και στον Αρκτικό Κύκλο.



Η αποκάλυψη προέρχεται από το Faktisk.no – έναν ανεξάρτητο νορβηγικό ιστότοπο ελέγχου γεγονότων – ο οποίος έλαβε τα δεδομένα από τον αμερικανικό δορυφορικό φορέα Planet.

Πριν από δύο εβδομάδες, η Jerusalem Post αποκάλυψε ότι υπήρχε μια «ασυνήθιστη ανάπτυξη» επτά πυρηνικών βομβαρδιστικών στην αεροπορική βάση. Αυτό επισημάνθηκε από την ισραηλινή εταιρεία πληροφοριών ImageSat International, η οποία εντόπισε την «ασυνήθιστη παρουσία» των TU-160 και TU-95.

Τα αεροπλάνα Armageddon συνήθως σταθμεύουν στην αεροπορική βάση Engels, 450 μίλια νοτιοανατολικά της Μόσχας. Τα βομβαρδιστικά βρίσκονται περίπου 115 μίλια μακριά από τα σύνορα της Νορβηγίας-μέλους του ΝΑΤΟ και περίπου 95 μίλια μακριά από τη Φινλανδία που θα γίνει σύντομα μέλος της Συμμαχίας.

Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν με συμβατικά όπλα.



Υπάρχουν ενδείξεις ότι η ανάπτυξη στο Olanya έχει πυραύλους κρουζ Kh-101 για πιθανή χρήση εναντίον στόχων στην Ουκρανία. Το Kh-101 μπορεί να φέρει συμβατικές ή πυρηνικές κεφαλές.

Ο διάδρομος προσγείωσης στην αεροπορική βάση Olenya ήταν άδειος στις 12 Αυγούστου, με δορυφορικές εικόνες από τις 7 Οκτωβρίου να δείχνουν ότι είναι πλέον γεμάτος πολεμικά αεροσκάφη.

Το Tu-160 – γνωστός και ως White Swan, αλλά γνωστό στη Δύση ως Blackjack – είναι ένα υπερηχητικό στρατηγικό βομβαρδιστικό που χρησιμοποιήθηκε από την Ρωσία από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.

Είναι το μεγαλύτερο στρατιωτικό αεροσκάφος Mach 2+ που κατασκευάστηκε ποτέ και από το 2022 είναι το μεγαλύτερο και βαρύτερο αεροσκάφος μάχης που χρησιμοποιείται ακόμα – ενώ είναι και το ταχύτερο βομβαρδιστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.