Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πρόεδρος Συνοριοφυλακών Έβρου: «Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τόσο απάνθρωπο και εξευτελιστικό»

Σε συνέντευξη του ο Πρόεδρος Συνοριοφυλακων Έβρου, αναφέρθηκε στο περιστατικό με τους γυμνούς λαθρομετανάστες που εντόπισαν οι Συνοριοφύλακ...




Σε συνέντευξη του ο Πρόεδρος Συνοριοφυλακων Έβρου, αναφέρθηκε στο περιστατικό με τους γυμνούς λαθρομετανάστες που εντόπισαν οι Συνοριοφύλακες σε περιπολία στην ελληνική πλευρά των συνόρων

«Κάνουμε πάνω από 20 χρόνια αυτό το επάγγελμα και αυτό που συζητάμε με τους συναδέλφους, είναι πως δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τόσο απάνθρωπο, εξευτελιστικό και ντροπιαστικό», περιέγραψε ο πρόεδρος των Συνοριοφυλακών Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, περιγράφει στο ThessToday.gr το περιστατικό με τον εντοπισμό των 92γυμνων λαθρομεταναστών το πρωί της Παρασκευής (14/10) στην περιοχή νότια του προγεφυρώματος Φερών.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε συνεργασία με την Frontex, εντόπισε γυμνούς τους λαθρομετανάστες, από το Αφγανιστάν, τη Συρία και το Πακιστάν, με εμφανή σημάδια κακοποίησης στα σώματά τους.

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ήταν παραπάνω από εξευτελιστικό να χειρίζονται κάποιοι με αυτόν τον τρόπο τους ανθρώπους. Είναι εμφανές ότι από την τουρκική πλευρά τους χτύπησαν, τους ξέντυσαν και τους προώθησαν προς την Ελλάδα» ανέφερε ο συνδικαλιστής Συνοριοφύλακας.

------------------------------------------


Από την έρευνα των Ελλήνων Αστυνομικών και αξιωματούχων του Frontex διαπιστώθηκε ότι οι λαθρομετανάστες προωθήθηκαν στο ελληνικό έδαφος, με πλαστικές βάρκες από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω του ποταμού Έβρου.

Οι 92λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Αστυνομικής Φύλαξης Φερών και προωθήθηκαν στο ΚΥΤ Φυλακίου για την ταυτοποίησή τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.