Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Ρωσία και μία ακόμη χώρα ετοιμάζουν απευθείας πτήσεις στην κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο - Νέα ύποπτα παιχνίδια Ερντογάν με το νησί

  Μετά την Ρωσία, που είναι σε διαβουλεύσεις με την Άγκυρα για απευθείας πτήσεις στα Κατεχόμενα σύμφωνα με την εφημερίδα IZVESTIA και τον τ...

 



Μετά την Ρωσία, που είναι σε διαβουλεύσεις με την Άγκυρα για απευθείας πτήσεις στα Κατεχόμενα σύμφωνα με την εφημερίδα IZVESTIA και τον τουρκικό τύπο, μία ακόμη άγνωστη προς το παρόν χώρα, πήρε σειρά για την ίδια διαδικασία.

“Μια άλλη αεροπορική εταιρεία από άλλη χώρα, εκτός Ρωσίας, θα πετάξει στην ΤΔΒΚ. Θα έχουμε νέα στις 15 Νοεμβρίου», αναφέρει περιχαρής ο τουρκικός τύπος, αποκαλύπτοντας ένα ύποπτο σχέδιο κατά της Κύπρου.

Το τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει ότι ενώ οι διαπραγματεύσεις για απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία προς την Κατεχόμενη Κύπρο συνεχίζονται αδιαλείπτως, μια ακόμη χώρα ετοιμάζεται για την έναρξη απευθείας πτήσεων.

Ο υπουργός Μεταφορών της Ψευδοκυβέρνησης των Κατεχομένων Ο Erkan Arıklı δήλωσε: «Οι συζητήσεις με τη Ρωσία συνεχίζονται με τον ίδιο ρυθμό. Εκτός από τη Ρωσία, θα έχουμε απευθείας πτήσεις και με μία ακόμη χώρα. Εργαζόμαστε πυρετωδώς για να δώσουμε καλά νέα στις 15 Νοεμβρίου».

Πρόκειται σαφέστατα για σχέδιο Ερντογάν κατά του κυπριακού ελληνισμού, από χώρες όπως η Ρωσία, ενώ η έτερη χώρα εικάζεται ότι είναι το Αζερμπαϊτζάν.

Ο Τουρκοκύπριος αξιωματούχος Erkan Arıklı εξήγησε τις εξελίξεις αναφέροντας ότι στα Κατεχόμενα εργάζονται εδώ και μεγάλο διάστημα για απευθείας πτήσεις προς την “ΤΔΒΚ σε πλήρη συντονισμό με την Τουρκία.

Ο ίδιος ανέφερε ότι Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι, ελπίζουν να το πετύχουν αυτό το σχέδιο κατά της Λευκωσίας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Εξηγώντας ότι υπάρχει ένα πολύ σοβαρό ρωσικό δυναμικό στη Κύπρο, ο Arıklı είπε: «Αν και η Λευκωσία συμμορφώνεται αυστηρά με τα εμπάργκο που επιβάλλει η ΕΕ, υπάρχει ένα σοβαρό ρωσικό δυναμικό στην περιοχή. Περισσότεροι από 100 χιλιάδες Ρώσοι πολίτες ζουν στην Νότια πλευρά του νησιού, οι οποίοι συνεργάζονται με τη Ρωσία.

Οι διαπραγματεύσεις μας συνεχίζονται. Φυσικά, αυτή η διαδικασία περνά από την Τουρκία. Τώρα συνεργαζόμαστε με άλλες χώρες εδώ και πολύ καιρό συντονισμένα για να πραγματοποιήσουμε απευθείας πτήσεις προς αυτήν την Βόρεια Κύπρο.

Ελπίζουμε να το πετύχουμε αυτό στο πολύ κοντινό μέλλον. Οι συζητήσεις για μια άλλη χώρα πάνε θετικά αυτή τη στιγμή. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε πυρετωδώς για να δώσουμε καλά νέα στις 15 Νοεμβρίου».

Σχέδιο μεταφοράς 350 χιλιάδων Ρώσων στα Κατεχόμενα

Απαντώντας στους ισχυρισμούς ότι 350 χιλιάδες άνθρωποι θα έρθουν από τη Ρωσία στην Βόρεια Κύπρο, ο Arıklı είπε, "Περίπου 650 χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες επισκέπτονταν κατά βάση την Κύπρο.

Ωστόσο, όλοι αυτοί τώρα δεν μπορούν να πάνε στο νησί, λόγω των κυρώσεων της ΕΕ και των ΗΠΑ.

------------------------------------------


Περίπου 100 χιλιάδες Ρώσοι ζουν στο Νότο, αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να επισκεφθούν την Μόσχα. Δεν μπορούν να πάνε στην Τουρκία και οι συγγενείς τους δεν μπορούν να τους επισκεφθούν. Επομένως, υπάρχει μια πολύ σοβαρή ρωσική διασπορά στην Κύπρο που αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα.

Τώρα προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια εναλλακτική σε αυτή την κατάσταση. Προσπαθούμε να μεταφέρουμε μερικούς από τους 650 χιλιάδες Ρώσους τουρίστες που πηγαίνουν στο νότιο τμήμα της Κύπρου στην Βόρεια Κύπρο.

Εργαζόμαστε για το σκοπό αυτό και ενώ τονίζω ότι μέχρι στιγμής, πάνω από 10 χιλιάδες Ρώσοι κατοικούν στην Βόρεια Κύπρο».

Πολλοί θεωρούν ότι το όλο ζήτημα με την Ρωσία και τις πτήσεις στα Κατεχόμενα στην Κύπρο, αφορά όχι μόνο την Άγκυρα, αλλά και τον νέο Ρώσο πρέσβη στην Λευκωσία, ο οποίος είναι μουσουλμάνος.

Το υπαρκτό πρόβλημα όμως εδώ είναι το γεγονός ότι όντως 100.000 Ρώσοι πολίτες δεν μπορούν ούτε να πάνε στην Ρωσία, ούτε να δεχθούν τους συγγενείς τους, λόγω των κυρώσεων της ΕΕ με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το ζήτημα αυτό θα έπρεπε να απασχολήσει όμως την ΕΕ και να δοθεί έστω μια προσωρινή λύση για κάποιους μήνες τον χρόνο, ώστε να εξυπηρετηθούν και αυτοί οι άνθρωποι, στα πλαίσια της ορθής συμπεριφοράς της Ευρώπης.

Σε διαφορετική περίπτωση ο Ερντογάν θα εκμεταλλευθεί στο έπακρο αυτό το πρόβλημα και με σχέδιο θα αναγνωρίσει τα Κατεχόμενα ως “κράτος”, ζημιώνοντας τον ελληνισμό γενικότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.