Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μια «ξανθιά» καλόγρια προκαλεί δέος στους Τούρκους! Η μυστικιστική σιωπή της καθηλώνει....

Η μυστικιστική σιωπή της καθηλώνει, ενώ το άφθαρτο χιλίων και πλέον ετών σώμα, της ελληνορθόδοξης καλόγριας που εκτίθεται στο μουσείο τ...




Η μυστικιστική σιωπή της καθηλώνει, ενώ το άφθαρτο χιλίων και πλέον ετών σώμα, της ελληνορθόδοξης καλόγριας που εκτίθεται στο μουσείο της Νίγδης στην Καππαδοκία – εκεί όπου μέχρι την ανταλλαγή των πληθυσμών ανθούσε η ελληνορθόδοξη κοινότητα-, προκαλεί δέος σε Τούρκους και μη επισκέπτες, οι οποίοι προσέρχονται κατά χιλιάδες για να το δουν από κοντά.




Η «Sarışın Rahibe» σε μετάφραση «ξανθιά καλόγρια», όπως την αποκαλούν, έζησε μέχρι τα 22 της χρόνια και είχε ύψος 1.62. Έλαβε δε αυτο το όνομα λόγω του κίτρινου χρώματος στα μαλλιά και τα βλέφαρά ης. Μάλιστα, από το DNA που ανιχνεύτηκε στα μαλλιά της, εκτιμάτε ότι τρεφόταν με θαλασσινά.

Η 22χρονη μοναχή έζησε ασκητικό βίο στις σπηλιές της Ιλχάρα πριν από 1.100 χρόνια. Στο φαράγγι που μοιάζει με σεληνιακό τοπίο οι πρώτοι χριστιανοί έσκαψαν στα βράχια και δημιούργησαν υπογείως τις πρώτες Εκκλησίες με τοιχογραφίες της Βίβλου.

Ορισμένοι, μάλιστα, τολμηροί δε διστάζουν να αποδώσουν το σκήνωμα σε πρόσωπο που αν και θαμμένο, παρέμεινε ανέπαφο για να αποκαλύψει την αγιοσύνη του. Ωστόσο, τα υπάρχντα στοιχεία δε μπορούν να πιστοποιήσουν ότι πρόκειται για άγνωστη Αγία.

Οι ερευνητές του National Geographic που μελέτησαν πριν από κάποια χρόνια το σκήνωμα κατέληξαν, λόγω του σχήματος της λεκάνης, ότι δεν είχε γίνει μητέρα. Μια εξήγηση που περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα, καθώς δίπλα της βρέθηκαν θαμμένα τέσσερα μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Τούρκου αρχαιολόγου Mustafa Eryaman, ο οποίος συμμετείχε στις αρχαιολογικές ανασκαφές, το σκήνωμα τοποθετείται στην εποχή του Βυζάντιου.

Η αιτία του θανάτου της δεν έχει εξακριβωθεί, ωστόσο, οι μελετητές υποθέτουν ότι ο θάνατος επήλθε είτε από ασθένεια, είτε από κάποια μόλυνση, ή ακόμα και από κάποιο βίαιο γεγονός που ίσως συνδέεται με τις γενικότερες εξελίξεις τη εποχής που έζησε η καλόγρια.
.. dogma.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.