Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Προ των πυλών της Χερσώνας οι Ουκρανοί: Πανικόβλητο το Κρεμλίνο εκκενώνει την «προσαρτημένη» περιοχή

Μια ακόμη, πολύ σοβαρή ένδειξη ότι η αντεπίθεση των Ουκρανικών δυνάμεων στη Χερσώνα συνεχίζει να φέρνει βαριές ήττες στους εισβολείς Ρώσους...





Μια ακόμη, πολύ σοβαρή ένδειξη ότι η αντεπίθεση των Ουκρανικών δυνάμεων στη Χερσώνα συνεχίζει να φέρνει βαριές ήττες στους εισβολείς Ρώσους, ήρθε σήμερα από τον ίδιο τον διορισμένο από το Κρεμλίνο κατοχικό διοικητή της περιοχής ο οποίος απηύθυνε έκκληση στη Μόσχα για βοήθεια.

Η έκκληση του κατοχικού διοικητή Βλαντίμιρ Σάλντο αφορούσε στο να απομακρυνθούν οι άμαχοι από την περιοχή της Χερσώνας, για να προστατευθούν από τις ουκρανικές επιθέσεις. Το Κρεμλίνο απάντησε και δήλωσε ότι θα βοηθήσει την μεταφορά αμάχων στις κοντινές ρωσικές περιοχές.

Η έκκληση έρχεται μόλις μια ημέρα αφότου το Κίεβο ανακοίνωσε ότι είχε ανακαταλάβει πέντε οικισμούς στη Χερσώνα.

Επί εβδομάδες, ο ουκρανικός στρατός ηγείται μεγάλης αντεπίθεσης σε αυτά τα εδάφη της νότιας Ουκρανίας, που προσαρτήθηκαν από τη Μόσχα, αλλά όπου ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι κατέλαβαν περισσότερα από 400 τετραγωνικά χιλιόμετρα σε λιγότερο από επτά ημέρες.

Μεταξύ άλλων όπλων, το Κίεβο έχει χρησιμοποιήσει σε μεγάλο βαθμό συστήματα πυραύλων Himars που παρέχονται από τις ΗΠΑ, στοχεύοντας βασικούς στρατιωτικούς στόχους που ελέγχονται από τη Ρωσία και απειλώντας να αποκόψει το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων κατοχής στη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου (γνωστό ως Dnipro στην Ουκρανία ).

Η Χερσώνα είναι η μόνη περιφερειακή πρωτεύουσα που καταλήφθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις από την έναρξη της εισβολής της Μόσχας στις 24 Φεβρουαρίου.

«Καθημερινά, πόλεις στην περιφέρεια Χερσώνα δέχονται πυραυλικές επιθέσεις», είπε ο Σάλντο . «Αυτές οι επιθέσεις προκαλούν σοβαρές ζημιές, πρώτα και κύρια, στους κατοίκους», πρόσθεσε, ενώ η Ουκρανία αρνείται κατηγορηματικά ότι χτυπά περιοχές με αμάχους.

Ο Σάλντο πρόσθεσε ότι όσοι επιλέξουν να εγκαταλείψουν την περιοχή θα πάνε στις νότιες ρωσικές περιοχές του Ροστόφ, του Κρασνοντάρ και της Σταυρούπολης καθώς και στην Κριμαία – τη χερσόνησο που προσάρτησε η Μόσχα από την Ουκρανία το 2014.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτώνται βίντεο και φωτογραφίες με Ρώσους να παραδίδονται ή τα βαρέα οχήματά τους να καταστρέφονται.

Σημειώνεται ότι η Χερσώνα, στο νότο της Ουκρανίας, είναι μία από τις τέσσερις κατεχόμενες από τους Ρώσους περιοχές της Ουκρανίας που η Μόσχα ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι προσάρτησε.

Τώρα καθώς φαίνεται, απειλείται σοβαρότατα με την απώλειά της.

Ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Marat Khusnullin δήλωσε στην κρατική τηλεόραση:

“Η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να οργανώσει βοήθεια για την αναχώρηση κατοίκων της περιοχής (Χερσώνα) σε άλλες περιοχές της χώρας. Θα παρέχουμε σε όλους δωρεάν διαμονή και όλα τα απαραίτητα”.

Τί λένε οι Βρετανικές υπηρεσίες

“Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν μια επιτυχημένη επίθεση στο νότιο μέτωπο. Η κατοχική διοίκηση απομακρύνει πολίτες από τη Χερσώνα, φοβούμενη την κατάληψη της πόλης”, ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας στο Twitter.

------------------------------------------


Η ενημέρωση σημειώνει ότι έχοντας υποχωρήσει περίπου 20 χιλιόμετρα βόρεια του τομέα της Χερσώνας στις αρχές Οκτωβρίου, τα ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να εξασφαλίσουν μια νέα γραμμή μετώπου.

Σύμφωνα με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, σκληρές μάχες διεξάγονται σε αυτή τη γραμμή, ειδικά στο δυτικό άκρο, όπου η ουκρανική επίθεση σημαίνει ότι η ρωσική πλευρά δεν προστατεύεται πλέον από τον ποταμό Inhulets.

Τα περισσότερα από τα ρωσικά στρατεύματα σε αυτή τη γραμμή του μετώπου παραμένουν αερομεταφερόμενες μονάδες .

«Τις τελευταίες ημέρες, οι ρωσικές αρχές κατοχής πιθανότατα διέταξαν προετοιμασία για την εκκένωση ορισμένων αμάχων από τη Χερσώνα. Είναι πιθανό ότι προβλέπουν ότι η μάχη θα επεκταθεί στην ίδια την πόλη Χερσώνα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Δήλωση “Πυθίας” .. απ’ το Κρεμλίνο

Στο βαρύ κλίμα που προκαλούν οι ήττες των ρωσικών δυνάμεων στα πραγματικά μέτωπα του πολέμου – κι όχι στις επιδείξεις ισχύος με πυραυλικά πλήγματα κατά αμάχων στις πόλεις της Ουκρανίας – ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε σήμερα ότι οι στόχοι της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησής» στην Ουκρανία είναι αμετάβλητοι, αλλά θα μπορούσαν να επιτευχθούν μέσω διαπραγματεύσεων….

Σε δηλώσεις του στη ρωσική εφημερίδα Izvestia ο Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή στις διαπραγματεύσεις.

«Η κατεύθυνση δεν έχει αλλάξει, η ειδική στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται, συνεχίζεται σύμφωνα με τους στόχους που έχουμε να επιτύχουμε», φέρεται να δήλωσε ο Πεσκόφ. «Ωστόσο, έχουμε επανειλημμένα επαναλάβει ότι παραμένουμε ανοιχτοί σε διαπραγματεύσεις για την επίτευξη των στόχων μας», δήλωσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.