Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ας έρθουν ότι ώρα θέλουν... Με νεκροσακούλες θα φύγουν! Καταιγισμός στο Αιγαίο στην επιχειρησιακή εκπαίδευση της ΑΣΔΕΝ

Οι δυνάμεις της ΑΣΔΕΝ είναι πανέτοιμες να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε εχθρική πρόκληση και τυχόν απερίσκεπτη ενέργεια κατάληψης νησιού ...





Οι δυνάμεις της ΑΣΔΕΝ είναι πανέτοιμες να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε εχθρική πρόκληση και τυχόν απερίσκεπτη ενέργεια κατάληψης νησιού μας στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΓΕΣ, "από 2 έως 6 Οκτωβρίου 2022, Σχηματισμοί και Μονάδες της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ») διεξήγαγαν επιχειρησιακή εκπαίδευση στην Περιοχή Ευθύνης τους.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, εξετάστηκε πλήθος επιχειρησιακών αντικειμένων και εκτελέσθηκαν βολές με το σύνολο των οπλικών συστημάτων των Σχηματισμών."

Σύμφωνα με το σενάριο της εκπαίδευσης, ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες φάσεις μετάπτωσης των δυνάμεών μας από την ειρηνική στην πολεμική περίοδο σε αστραπιαίο χρόνο, δείγμα της υψηλής ετοιμότητας τους, αλλά και της αλληθοφάνειας της εκπαίδευσης σε σχέση με πραγματικές συνθήκες, υλοποιώντας στην πράξη τη ρήση, "όσο περισσότερος ιδρώτας στις ασκήσεις, τόσο λιγότερο αίμα στον πόλεμο".

Στη συνέχεια με λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας, προωθήθηκαν δυνάμεις και μέσα στους χώρους εκπαίδευσης για την διεξαγωγή βολών από το σύνολο των οπλικών συστημάτων και μέσων, με ταυτόχρονη εξέταση διάφορων σεναρίων απόκρουσης εχθρικής επίθεσης, εκτοξεύοντας τεράστιο όγκο πυρός, τον οποίο δεν θα συνιστούσαμε σε κανέναν να βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίσει....

Αναλυτικότερα διεξήχθησαν με απόλυτη επιτυχία υπό τον συντονισμό Κέντρου Διοίκησης Πυρών (ΚΔΠ), αντιαβακικές βολές από ZU-23, βολές από VBL κατά θαλασσίων στόχων, βολές πυροβολικού-όλμων σε παράκτια περιοχή, ταχεία στρώση συρματοπλέγματος σε ακτή, διενέργεια αντεπίθεσης από άρματα-ΤΟΜΠ για εξάλειψη προγεφυρώματος που σύμφωνα με υποθετικό σενάριο δημιούργησε ο εχθρός σε φίλια ακτή.








Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.