Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σεπόλια: Στο μικροσκόπιο 367 συνομιλίες - Έρχονται νέες συλλήψεις - «Ξεσκονίζουν» τον αστυνομικό που εμπλέκεται στην υπόθεση

Νέα στοιχεία προκύπτουν διαρκώς για την υπόθεση του βιασμού και έκδοσης της 12χρονης στα Σεπόλια. Οι Αρχές έχουν διευρύνει την έρευνα και α...





Νέα στοιχεία προκύπτουν διαρκώς για την υπόθεση του βιασμού και έκδοσης της 12χρονης στα Σεπόλια. Οι Αρχές έχουν διευρύνει την έρευνα και αναμένεται να προχωρήσουν σε νέες συλλήψεις τις επόμενες ώρες, καθώς έχουν κάνει «φύλλο και φτερό» όλα τα στοιχεία που έχουν συλλέξει το τελευταίο διάστημα έτσι ώστε να «δέσουν» την υπόθεση και να περάσουν χειροπέδες σε υπόπτους και εμπλεκόμενους.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει 367 συνομιλίες που έχουν καταγραφεί από τον Μάιο έτσι ώστε να ταυτοποιηθούν πρόσωπα που έχουν εμπλακεί με τη φρικιαστική αυτή ιστορία.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τις τελευταίες ώρες ένας 43χρονος και ένας 54χρονος που βρέθηκαν στη ΓΑΔΑ και κατέθεσαν αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο πρώτος ταυτοποιήθηκε από τις Αρχές και υποστήριξε πως συνομίλησε με ένα άτομο που μοιάζει με τη 12χρονη, ενώ ο δεύτερος προσήλθε αυτοβούλως και κατέθεσε ότι χρησιμοποιεί την εφαρμογή, αλλά δεν έχει συνομιλήσει ποτέ με ανήλικο πρόσωπο.

«Ξεσκονίζουν» τον αστυνομικό που εμπλέκεται στην υπόθεση

Η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», του ΑΝΤ1, εξήγησε πως γίνεται ενδελεχής έρευνα για το καθεστώς εμπλοκής του συγκεκριμένου αστυνομικού στην υπόθεση. Τόνισε, μάλιστα, πως η Αστυνομία περιμένει μια σειρά από στοιχεία από την Ανακρίτρια έτσι ώστε να προχωρήσει με τις ανάλογες διαδικασίες σε βάρος του συναδέλφου της.

«Είχαμε ξεκαθαρίσει από την αρχή, ο ίδιος ο υπουργός, ότι για όλους όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση τα στοιχεία θα βγαίνουν στο φως. Προέκυψε από δημοσιεύματα ότι κάποιος αστυνομικός ίσως εμπλέκεται στην υπόθεση. Άμεσα δόθηκε εντολή από τον υπουργό να ξεκινήσει πειθαρχικός έλεγχος για τον συγκεκριμένο. Είμαστε στη διάρκεια της ανάκρισης, οπότε σαν Αστυνομία είναι να ζητήσουμε στοιχεία για το πώς εμπλέκεται», είπε χαρακτηριστικά η κ. Δημογλίδου.

«Δεν γνωρίζουμε στοιχεία του, πρέπει να μας δώσει τα στοιχεία του η Ανακρίτρια. Αυτή τα γνωρίζει, καθώς η εμπλοκή του προέκυψε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Σε αυτό το σημείο η Αστυνομία δεν γνωρίζει ακόμα τον βαθμό της εμπλοκής του συγκεκριμένου αστυνομικού στην υπόθεση. Περιμένουμε στοιχεία από την Ανακρίτρια για να συνεχίσει και ο πειθαρχικός του έλεγχος», πρόσθεσε.

Σχετικά με την πορεία των ερευνών, εξήγησε: «Η διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών ακολουθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία για την ταυτοποίηση δραστών. Κάθε φορά που προκύπτουν στοιχεία, με τα οποία η ανακρίτρια δίνει ένα ένταλμα σύλληψης για να εκτελεστεί, αυτό γίνεται. Αλλά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να μην φέρουμε στη δικαιοσύνη ανθρώπους που δεν έχουν κάνει κάποιο έγκλημα».

Ενώ για όσους προσέρχονται αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ, σημείωσε: «Όσοι έχουν προσέλθει στη ΓΑΔΑ, υποστηρίζουν πως έχουν συνομιλήσει μόνο. Έχουν συνομιλήσει με μια κοπέλα της οποίας την ηλικία δεν γνώριζαν, αυτό θα το κρίνουν όμως οι ανακριτικές αρχές».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.