Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έτοιμα σε λίγες μέρες.... Τα πρώτα F-16 Viper θα προσγειωθούν στην 115 Πτέρυγα Μάχης πριν τις 15 Σεπτεμβρίου!

Εν έτη 2022 ξεκινούν ουσιαστικά να χτίζονται τα θεμέλια για την αλλαγή σελίδας στην πολεμική αεροπορία Σύμφωνα με το OPEN, την ώρα που οι Τ...



Εν έτη 2022 ξεκινούν ουσιαστικά να χτίζονται τα θεμέλια για την αλλαγή σελίδας στην πολεμική αεροπορία

Σύμφωνα με το OPEN, την ώρα που οι Τούρκοι προσπαθούν να πάρουν το ναι για τον εκσυγχρονισμό των F-16 από τους αμερικανούς, σύντομα η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα έχει τα πρώτα εκσυγχρονισμένα F-16, πιθανότατα πριν από τις 15 Σεπτεμβρίου γύρω στις 12, τα δύο πρώτα ελληνικά F16 VIPER θα ενταχθούν στην πολεμική αεροπορία.

Να υπενθυμίσουμε ότι, βρίσκονταν μέχρι τώρα στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ και έκαναν δοκιμές των συστημάτων τους . Τώρα λοιπόν θα απογειωθούν από τις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ και θα προσγειωθούν στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα της Κρήτης, όπου θα είναι η «φωλιά» τους.

Τι σημαίνει f-16 Viper...

Το υπερσύγχρονο ραντάρ APG83 AESA που διαθέτει, εντοπίζει τα ίχνη έως και 20 αεροσκαφών σε γωνία 60 μοιρών από το ρύγχος του αεροσκάφους, ενώ έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει επίγειους κινούμενους και σταθερούς στόχους καθώς και εχθρικές θαλάσσιες μονάδες.

Επίσης διαθέτει περισσότερα συστήματα ώστε να ελαττώνεται όσο το δυνατόν περισσότερο η κόπωση το χειριστή και έγχρωμη οθόνη για τον εντοπισμό στόχων στο έδαφος και τη θάλασσα.

Τα εξελιγμένα συστήματα των F16 Viper δίνουν την απόλυτη δυνατότητα στον πιλότο να αναγνωρίζει γρήγορα φιλικά ή εχθρικά αεροσκάφη, να λαμβάνει στοιχεία ακόμα και για τον οπλισμό ή τα καύσιμά τους, ενώ πολλαπλασιάζονται οι δυνατότητες που έχει για επιπλέον επικοινωνία με το κέντρο διοίκησης ή για τη λήψη πληροφοριών από αεροσκάφη τύπου AWACS.

Εάν χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί σε εμπόλεμη κατάσταση το F16 Viper μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρομαχικά από μια γκάμα 32 βλημάτων, που διαχωρίζονται σε αέρος – εδάφους, αέρος – αέρος, πολλαπλών χρήσεων και κατευθυνόμενα.

Ένα από τα σημαντικότερα ατού των F16 Viper είναι το αυτόματο σύστημα αποτροπής σύγκρουσης στο έδαφος. Όπως φαίνεται και στα γραφικά της Lockheed Martin το αεροσκάφος διαθέτει αυτόματο πιλότο, που αναλαμβάνει αυτόματα τον χειρισμό του αεροσκάφους σε περίπτωση που αυτό κατευθύνεται προς το έδαφος.

Στην περίπτωση αυτή το αυτόματο σύστημα ανεβάζει και πάλι το αεροσκάφος μέχρι ένα συγκεκριμένο ύψος όπου δίνεται η δυνατότητα και πάλι στον πιλότο να ανακτήσει τον χειρισμό του.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.