Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εφιάλτης τους γίναμε.... Οι Τούρκοι στα κάγκελα: «Οι Έλληνες προστατεύουν τα Rafale με πυραύλους Patriot»

pentapostagma.gr_“Αχώνευτα” τα ελληνικά Rafale για τους Τούρκους: Συνεχίζουν να βάζουν στην… πρίζα την Τουρκία ΟΠροβληματισμός στην Τουρκία...





pentapostagma.gr_“Αχώνευτα” τα ελληνικά Rafale για τους Τούρκους: Συνεχίζουν να βάζουν στην… πρίζα την Τουρκία

ΟΠροβληματισμός στην Τουρκία για τα ελληνικά μαχητικά Rafale και τα F-35 συνεχίζεται, καθώς διαπιστώνεται ότι η απόλυτη κυριαρχία στο Αιγαίο γέρνει υπέρ της Ελλάδας.

Η Ελλάδα εξοπλιστικά είναι μπροστά με αναβαθμισμένα F-16, την παραλαβή των πρώτων Rafale και πρόσθετα πυραυλικά συστήματα Meteor, ενώ πάει να πάρει και τα F-35, ενώ ακόμα και τα τουρκικά F-16 να εγκριθούν θα παραληφθούν το 2026.

Μάλιστα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρονται και πάλι στην αγορά των Rafale από την Ελλάδα καθώς και ότι η Μονάδα της Τανάγρας που τα φιλοξενεί, προστατεύεται με πυραύλους Patriot .


«Ενώ πραγματοποιήθηκαν πτήσεις για εκπαίδευση Ελλήνων πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας με τη συμμετοχή Γάλλων τεχνικών και εκπαιδευτών πιλότων, αναφέρθηκε ότι με την άφιξη του αεροσκάφους Rafale στη βάση Τανάγρας κοντά στην πρωτεύουσα Αθήνα, τοποθετήθηκαν συστήματα Patriot Air Defense στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας για την προστασία των αεροσκαφών, καθώς και την κατασκευή νέων υπόστεγων», αναφέρουν.

Αποδεχόμενοι την αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο αναφέρουν: “Ενώ 6 μαχητικά αεροσκάφη τύπου Rafale που αγοράστηκαν από τη Γαλλία σταθμεύουν στην αεροπορική βάση της Τανάγρας, αναφέρεται ότι η Αθήνα θα αγοράσει άλλα 18 πολεμικά αεροσκάφη από τη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία, στο πλαίσιο της αγοράς 2,8 δισ. δολαρίων με το Παρίσι» και συνεχίζουν :

«Έχει αναφερθεί ότι η Ελλάδα εργάζεται για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών F-35 από τις ΗΠΑ, για να εξασφαλίσει αεροπορική υπεροχή έναντι της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και η κυβέρνηση της Αθήνας συνεχίζει να παίρνει τα όπλα παρά τις οικονομικές δυσκολίες».

Οι αναλυτές αναφέρουν ότι τα ραντάρ και οι πύραυλοι meteor, έχουν την ικανότητα να εντοπίζουν τα τουρκικά μαχητικά και να τα πλήξουν πριν εκείνα τα παρατηρήσουν. Εξηγούν επίσης ότι, είναι απαραίτητο για την Τουρκία να εκσυγχρονίσει τα F-16 της σε F-16 block 70, μια αναβάθμιση που ήδη προχωρά από την Ελλάδα.

Σημειώναμε δε ότι ο συνήθης ύποπτος Πρόεδρος της Αμυντικής Βιομηχανίας İsmail Demir, ανέλαβε εργολαβικά και πάλι να απαλύνει τους φόβους των Τούρκων αναλυτών αναφέροντας ότι, το βεληνεκές του πυραύλου GÖKDOĞAN Beyond Vision Air Missile έχει αυξηθεί σε πάνω από 100 km από τα 65 km που ήταν και ότι, η αναθεώρηση έγινε κατά των πολεμικών αεροσκαφών Rafale στην απογραφή της Ελλάδας.

Μιλώντας για το GÖKDOĞAN, ο Demir, είπε, «Η εμβέλειά τους είναι πάνω από 100 km. Τέλος πάντων, ας μην πάμε πολύ μακριά σε αυτό το θέμα» , προτίμησε σκόπιμα να μην ανακοινώσει αυτές τις πληροφορίες στο κοινό.

Άρα κατά τον Demir, το κοινό πρέπει να ξεπεράσει τους όποιους φόβους του γνωρίζοντας ότι το βεληνεκές του πυραύλου μεγάλωσε, και έτσι το πρόβλημα είναι πλέον στην Ελλάδα!

Υπενθυμίσαμε στον İsmail Demir, ότι το Rafale έχει σχεδιαστεί από απόψεως σχήματος και υλικών κατασκευής ώστε να έχει όσο το δυνατόν χαμηλότερο ίχνος ραντάρ. Τμήμα της σχεδίασης αυτής, αποτελεί το σύστημα αυτοπροστασίας και ηλεκτρονικού πολέμου «Spectra» της εταιρείας Thales.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται αλλά και κάποια από τα υλικά του, χαρακτηρίζονται ως άκρως απόρρητα. Ενδεικτική, η άρνηση της Thales να επιτρέψει τη χρήση τους σε άλλα αεροσκάφη, έχει προκαλέσει την ανάπτυξη φημολογίας και πολλοί μιλούν για χρήση τεχνολογίας ενεργής ακύρωσης, για να εξουδετερώνει τα εισερχόμενα σήματα ραντάρ.

Επίσης, εάν απαιτείται από την αποστολή, το Rafale έχει την ικανότητα να ιχνηλατήσει έναν στόχο και να εξαπολύσει πύραυλο αέρος-αέρος, χωρίς να χρειαστεί να αποκαλύψει τη θέση του, χάρη στο σύστημα OSF της Thales. Το συγκεκριμένο σύστημα, είναι πλήρως ενσωματωμένο στο αεροσκάφος και λειτουργεί με τεχνολογία υπέρυθρης ακτινοβολίας.

Στα όπλα των αεροσκαφών περιλαμβάνονται κατευθυνόμενα βλήματα Meteor, καθώς και οι απαραίτητες αναβαθμίσεις υπαρχόντων βλημάτων – Mica, Scalp και Exocet – προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα νέα αεροσκάφη.

Έτσι, από τη μια το συγκεκριμένο μαχητικό θα μπορεί να μεταφέρει τα περισσότερα αν όχι όλα τα όπλα, που σήμερα φέρουν σε αποστολές τα ελληνικά Mirage 2000 στις δύο εκδόσεις που διαθέτει η Ελλάδα, από την άλλη τα Rafale F3R -και μετέπειτα αναβαθμισθέντα σε F4- θα μπορούν να μεταφέρουν ταυτόχρονα δύο πυραύλους SCALP, για υποστρατηγική κρούση αλλά και τους μακράς εμβέλειας Αέρος-Αέρος πυραύλους Meteor.

Οι τελευταίοι, είναι οι καλύτεροι στην κατηγορία τους σήμερα σε υπηρεσία στον δυτικό κόσμο, με πολύ μεγάλη εμβέλεια «χτυπήματος» εχθρικού μαχητικού που ξεπερνά ( κατά πολύ ) τα 100 χιλιόμετρα. Θα είναι μια «μακριά σάρισα» της Ελλάδας στον αέρα. Ιωάννης Χάρχαρης


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.