Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

H Elbit επαναφέρει τα Τ-6 Texan II σε πτητική κατάσταση, ενθουσιασμός στο ΓΕΑ

  Στο ΓΕΑ υφίσταται ενθουσιασμός και για το ουσιαστικό σκέλος της αεροπορικής εκπαίδευσης των νέων Ικάρων. Η συνεργασία με την ισραηλινή EL...

 



Στο ΓΕΑ υφίσταται ενθουσιασμός και για το ουσιαστικό σκέλος της αεροπορικής εκπαίδευσης των νέων Ικάρων. Η συνεργασία με την ισραηλινή ELBIT στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα, έχει οδηγήσει στην κατακόρυφη αύξηση των διαθεσιμοτήτων των εκπαιδευτικών Τ-6.

Πολύ σημαντικότερο είναι το γεγονός ότι εντός του 2023 καταφθάνουν στην Καλαμάτα και τα πρώτα αεριωθούμενα εκπαιδευτικά Μ-346, προκειμένου να αρχίσει σταδιακά η απαραίτητη απόσυρση των γηραλέων Τ-2 Buckeye.

Τα Μ-346 χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς ως «μικρά F-16», υπό την έννοια ότι αποτελούν υπερσύγχρονα τζετ με δυνατότητες ελιγμών και τεχνολογικό περιβάλλον που θα επιτρέψει στους νέους χειριστές της Π.Α. να προσαρμοστούν ταχύτερα και ευκολότερα στο μελλοντικό πόστο τους, είτε πρόκειται για F-16 είτε για Ραφάλ και Μιράζ 2000-5.

Παράλληλα, βεβαίως, αποδίδεται πολύ μεγάλη σημασία στην εξοικείωση της Π.Α. με το γαλλικό μαχητικό πολλαπλών ρόλων «Ραφάλ», το οποίο χαρακτηρίζεται ως πολύτιμο «αεροσκάφος-γέφυρα» για τα F-35, που αναμένεται να αρχίσουν να παραδίδονται κατά τη διετία 2028-30. 
Του Βασίλη Νέδου από την “Καθημερινή”

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.