Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φίδια... Ο Ερντογάν επιχείρησε να επιβάλει τον Τατάρ ως δηθεν “πρόεδρο” του ψευδοκράτους στους ξένους ηγέτες, που δεξιώθηκε στο Ικόνιο

Ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ παρέστη σε γεύμα που παρέθεσε ο ισλαμιστής Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν, ο οποιος τον προωθε...



Ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ παρέστη σε γεύμα που παρέθεσε ο ισλαμιστής Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν, ο οποιος τον προωθεί ασύστολα, προς τιμή των αρχηγών κρατών που βρίσκονται στο Ικόνιο με την ευκαιρία της διεξαγωγής των 5ων Αγώνων Ισλαμικής Συνεργασίας.

Ο ψευτο-“πρόεδρος” του κατοχικου καθεστώτος, που είναι το απόλυτο τσιράκι του Ερντογάν στα κατεχόμενα, κατά τον ισχυρισμό του είχε ανεπίσημες επαφές με εκπρόσωπους ξένων κυβερνήσεων και με την ευκαιρία επανέλαβε επίσης, στον τουρκικό Τύπο τις γνωστές θέσεις του για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο παράνομος «Μπαϊράκ» μεταδίδει ότι εκτός από τους Έρντογαν και Τατάρ, στο γεύμα παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ, ο πρόεδρος της Αλβανίας Έντι Ράμα, και ανώτεροι αξιωματούχοι από την Παλαιστίνη, το Κατάρ, το Κουβέιτ, την Αλγερία και την Σαουδική Αραβία.

Μετά το γεύμα πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των αγώνων.

Οι επαφές του κατοχικού ηγέτη


Για το ίδιο θέμα, η «Κίπρις Ποστασί», δημοσιεύει φωτογραφία που ανάρτησε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Υπουργός Αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας Πρίγκιπας Abdul Aziz bin Türk El-Faysal από την τελετή έναρξης των αγώνων.

Στην φωτογραφία φαίνεται ο Σαουδάραβας Υπουργός ανάμεσα στον Πρόεδρο Έρντογαν και στον κ. Τατάρ.

Η εφημερίδα γράφει ότι ο κ. Τατάρ συναντήθηκε με τον Υπουργό Αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας και τον Πρόεδρο Έρντογαν κατά την τελετή έναρξης των αγώνων.

Επίσης, σύμφωνα με την «Βατάν», κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ είχε χθες Τρίτη o κατοχικος ηγέτης στο Ικόνιο, όπου μετέβη για να παραστεί στην έναρξη των 5ων Αγώνων Ισλαμικής Αλληλεγγύης.

Σημειώνοντας ότι η συνάντηση διεξήχθη σε ένα εξαιρετικά ειλικρινές κλίμα, ο κ. Τατάρ, ο οποίος αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, είπε ότι αξιολόγησαν την «ανάπτυξη των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες».

Ο Ιλχάμ Αλίγιεφ φέρεται να εξέφρασε την στήριξη του Αζερμπαϊτζάν στην συμμετοχή Τουρκοκύπριων αθλητών σε επόμενους Αγώνες Ισλαμικής Συνεργασίας, σημειώνοντας ότι ένιωσαν την στήριξη των Τ/κ κατά την διάρκεια του πολέμου στο Καραμπάχ.Οι νέες δηλώσεις του Τατάρ

Για το ζήτημα της συμμετοχής των Τουρκοκυπρίων αθλητών στους Αγώνες Ισλαμικής Συνεργασίας, ο κ. Τατάρ δήλωσε ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειές μαζί με την Τουρκία.

Σύμφωνα με την «Κίπρις», μιλώντας στον τουρκικό Τύπο και σημειώνοντας ότι δεν λαμβάνουν μέρος στους αγώνες και άλλες χώρες που συμμετέχουν στην ΟΙΣ ως παρατηρητές, όπως η Ρωσία, ο κ. Τατάρ υπενθύμισε ότι και τα κατεχόμενα συμμετέχουν ως παρατηρητής στην ΟΙΣ.

Αναφέροντας ότι η τ/κ πλευρά δεν είναι μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ο Τατάρ είπε ότι η Τουρκία αγωνίστηκε για να συμμετέχει η τ/κ πλευρά σε αυτούς τους αγώνες, όμως δεν το αποδέχτηκε αυτό η αποτελούμενη από 56 μέλη οργάνωση.

Απαντώντας στις επικρίσεις που του ασκούνται σε αυτό το θέμα ο κ. Τατάρ είπε ότι:

«Ήρθα εδώ κατόπιν πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας για να προβώ σε κάποιες επαφές και συναντήσεις. Είναι το πιο φυσιολογικό μου δικαίωμα να καταδικάζω όσους πάνε το θέμα αλλού και προβαίνουν σε δηλώσεις που δεν αρμόζουν σε εμάς».

Σύμφωνα με τον ίδιο «το είπε και ο κ. Ταβούσογλου σήμερα το πρωί στην 13η Διάσκεψη Πρέσβεων: ‘Στην Κύπρο υπάρχουν δύο χωριστοί ίσοι “λαοί”. Υπάρχουν δύο χωριστά “κράτη”. Η Τουρκία θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να προστατεύσει τα δίκαια συμφέροντα του τουρκοκυπριακού “λαού”».

Σημειώνοντας ότι συνεχίζεται η προσπάθεια της Τουρκίας για την τουρκοκυπριακή νεολαία και τον τουρκοκυπριακό αθλητισμό, ο κ. Τατάρ είπε ότι παρά τα δήθεν «εμπάργκο», κατόπιν προσπαθειών της Τουρκίας, ομάδες από διάφορες χώρες συμμετείχαν στους αγώνες “Δρ Φαζίλ Κιουτζιούκ” που διοργανώνονται στην κατεχόμενη Κύπρο.

Υποστηρίζοντας ότι θα συνεχίσουν τον «ιερό αγώνα» για να προσφέρουν ένα «αξιοπρεπές μέλλον» στον τουρκοκυπριακό «λαό», ο Τατάρ επανέλαβε ότι δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούν τις ελληνοκυπριακές προτάσεις, οι οποίες προνοούν επέκταση της εξουσίας των Ελληνοκυπρίων πάνω στους Τουρκοκύπριους.

Ο κατοχικός ηγέτης είπε επίσης ότι δεν έλαβαν απάντηση εκ μέρους των Ελληνοκυπρίων στις προτάσεις που υπέβαλε η τουρκοκυπριακή πλευρά.

Εκφράζοντας ικανοποίηση για τον απόπλου του τέταρτου πλοίου γεωτρύπανου της Τουρκίας Αμπντουλχαμίτ Χαν και της ισχυροποίησης της Τουρκίας στην «Γαλάζια Πατρίδα», ο Τατάρ υποστήριξε ότι «αυτό είναι κομβικό σημείο, είναι μεγάλη κίνηση, είναι μεγάλη εξέλιξη».

Υποστηρίζοντας ότι ο τουρκοκυπριακός «λαός», κατά την έκφρασή του, έχει τουλάχιστον τα ίδια δικαιώματα και ίσο μερίδιο με τους Ελληνοκύπριους στον πλούτο που υπάρχει γύρω από την Κύπρο λόγω των κεκτημένων δικαιωμάτων του που πηγάζουν από τις συμφωνίες εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Τατάρ ισχυρίστηκε ότι θα μπορούσαν να διεξαχθούν έρευνες σε μέρη για τα οποία τα κατεχόμενα παρείχαν άδεια στην Τουρκία.

Στα πλαίσια των δηλώσεων του, ο Τατάρ επανέλαβε και τις γνωστές θέσεις του για το μοντέλο λύσης του Κυπριακού



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.