Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μπουρλότο από τη Γενί Σαφάκ: «Ρατσιστική επίθεση στην Ξάνθη... Βρώμικε Τούρκε, θα σε σκοτώσουμε»

    Η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» ισχυρίζεται ότι «τουρκική οικογένεια που ζει στην Ξάνθη δέχτηκε ρατσιστική επίθεση». Ο Ο.Τ., ...

   



Η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» ισχυρίζεται ότι «τουρκική οικογένεια που ζει στην Ξάνθη δέχτηκε ρατσιστική επίθεση».

Ο Ο.Τ., ηλικίας 16 ετών, ξυλοκοπήθηκε άγρια από ομάδα 20 ατόμων. Οι επιτιθέμενοι, που άφησαν αιμόφυρτο τον Τούρκο νέο, φώναξαν και έβριζαν, «Βρώμικε Τούρκε, θα σε σκοτώσουμε την επόμενη φορά». Η οικογένεια υπέβαλε μήνυση.

«Οι δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης και του Τύπου της χώρας με στόχο την Τουρκία αποτυπώθηκαν στους δρόμους ως βί», σχολιάζει η εφημερίδα.

Το περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε το βράδυ της 26ης Αυγούστου στη συνοικία Άρεν της Ξάνθης, στην περιοχή Μητρόπολη. Ο (Η) Ο.Τ., το 16χρονο παιδί είδε το φίλο του να μαλώνει με μεγάλη παρέα 2 μέρες πριν από το συμβάν. Πήγε κοντά τους και αντέδρασε και είπε ότι "Τι συμβαίνει; Γιατί χτυπάτε, τι θέλετε;" Δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο εκείνη την ημέρα, αλλά 2 ημέρες αργότερα, οι επιτιθέμενοι έκοψαν το δρόμο του Ο.Τ.

Τον έστειλαν στο νοσοκομείο

Η ομάδα των 20 ατόμων, που έκοψαν το δρόμο του Ο.Τ. ενώ περπατούσε, φώναξε «Βρώμικε Τούρκε, θα σε σκοτώσουμε την επόμενη φορά» και έβρισε. Οι δράστες κλώτσησαν τον νεαρό που έπεσε στο έδαφος με τα χτυπήματα που δέχθηκε στο σώμα του και τον έστειλαν στο νοσοκομείο. Οι γονείς του Ο.Τ., που μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο Νοσοκομείο Ξάνθης, κατέθεσαν μήνυση για προσβολές και βρισιές.

Ζούμε μαζί

Ο Πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης (και παράνομης) Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης και μέλος της Κεντρικής Διοικητική Επιτροπή του Κόμματος Φιλίας, Ισότητας και Ειρήνης Οζάν Αχμέτογλου είπε ότι «Τούρκοι και Έλληνες ζουν μαζί εδώ. Υπάρχει ένα τζαμί δίπλα στο σπίτι μας και μια εκκλησία λίγο πιο πέρα. Είναι πολύ σημαντικό να συνεχιστεί η ατμόσφαιρα ειρήνης και ηρεμίας. Υπάρχουν τσακωμοί στη γειτονιά, αλλά κάτι τέτοιου μεγέθους δεν έχει συμβεί εδώ και πολύ καιρό. Ελπίζω να είναι το τελευταίο. Γιατί είναι πολύ ευαίσθητες καταστάσεις».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.