Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έφτασε στην Ταϊβάν η Νάνσι Πελόζι – Σειρήνες συναγερμού στην Κίνα – Μαχητικά αεροσκάφη στον εναέριο χώρο

Η πολυθρύλητη επίσκεψη της Προέδρου της Αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, στην Ταϊβάν φαίνεται πως παίρνει σάρκα και οστά...





Η πολυθρύλητη επίσκεψη της Προέδρου της Αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, στην Ταϊβάν φαίνεται πως παίρνει σάρκα και οστά, παρά τις οξύτατες αντιδράσεις της Κίνας, η οποία όμως φαίνεται να τραβά το σκοινί.

Το αεροσκάφος που μεταφέρει τη Νάνσι Πελόζι στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν, Ταϊπέι, έχει ήδη προσγειωθεί.

Μόλις προσγειώθηκε η Νάνσι Πελόζι στην Ταϊπέι, ανέβασε της εξής δήλωση στο Twitter:

«Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας μας στην Ταϊβάν τιμά την ακλόνητη δέσμευση της Αμερικής να υποστηρίξει τη ζωντανή Δημοκρατία της Ταϊβάν.

Οι συζητήσεις μας με την ηγεσία της Ταϊβάν επιβεβαιώνουν την υποστήριξή μας στον συνεργάτη μας και προωθούν τα κοινά μας ενδιαφέροντα, συμπεριλαμβανομένης της προώθησης μιας ελεύθερης και ανοιχτής περιοχής Ινδο-Ειρηνικού.

Η αλληλεγγύη της Αμερικής με τα 23 εκατομμύρια ανθρώπους της Ταϊβάν είναι σήμερα πιο σημαντική από ποτέ, καθώς ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με μια επιλογή μεταξύ απολυταρχίας και δημοκρατίας.

Η επίσκεψή μας είναι μία από τις πολλές αντιπροσωπειών του Κογκρέσου στην Ταϊβάν – και σε καμία περίπτωση δεν έρχεται σε αντίθεση με τη μακροχρόνια πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών, με γνώμονα τον νόμο για τις σχέσεις της Ταϊβάν του 1979, τα κοινά ανακοινωθέντα ΗΠΑ-Κίνας και τις Έξι Διαβεβαιώσεις».

Μόλις το αεροσκάφος της Προέδρου της Αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων γνωστοποίησε πως θα προσγειωθεί στην Ταϊπέι, άρχισαν να ηχούν οι σειρήνες στην Κινεζική επαρχία Fujian, που βρίσκεται απέναντι από την Ταϊβάν.

Μάλιστα κινεζικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι μαχητικά αεροσκάφη κατευθύνονται προς τα στενά της Ταϊβάν, χωρίς να ανακοινωθεί ούτε ο προορισμός τους, ούτε ο σκοπός τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.