Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ρώσος αναπλ. ΥΠΕΞ: Μην αγνοείται τις ''κόκκινες'' γραμμές μας! Μπορεί να απαντήσουμε με πυρηνικά σε μια επίθεση με συμβατικά όπλα

Νέο σύστημα ελέγχου των όπλων που θα αντικαταστήσει το START-3: Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιμένουν εδώ και χρόνια στην εμπλοκή της Κίνας στις ...





Νέο σύστημα ελέγχου των όπλων που θα αντικαταστήσει το START-3: Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιμένουν εδώ και χρόνια στην εμπλοκή της Κίνας στις συνομιλίες για τον έλεγχο των όπλων- Η Ρωσία ζητά τη συμμετοχή της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας

Την 1η Αυγούστου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του ήταν έτοιμη να διαπραγματευτεί γρήγορα ένα νέο σύστημα ελέγχου των όπλων που θα αντικαταστήσει το START-3 και η Ρωσία θα πρέπει να επιδείξει την ετοιμότητά της, για τέτοιου είδους εργασίες.

Είναι έτοιμη η Μόσχα να συζητήσει ξανά αυτό το θέμα με την Ουάσιγκτον;

Οι προοπτικές για στρατηγικό διάλογο με τις ΗΠΑ είναι ασαφείς, λόγω της πολιτικής της Ουάσιγκτον, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ, σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TAS

« Το να κάνεις εικασίες για τις προοπτικές ενός στρατηγικού διαλόγου με τις ΗΠΑ, ο οποίος έχει ανασταλεί από τους Αμερικανούς, είναι άχαρο έργο. Θα είμαι ειλικρινής: οι προοπτικές της επανέναρξης της δεν είναι σαφείς, λόγω της απερίσκεπτα επιθετικής πολιτικής έναντι της Ρωσίας που ακολουθεί η Ουάσιγκτον. Σίγουρα παρακολουθούμε ορισμένα σήματα για επανέναρξη του διαλόγου για ζητήματα που σχετίζονται με στρατηγικά επιθετικά όπλα, αλλά δεν είναι σαφές τι κρύβεται πίσω από αυτά. Και ούτως ή άλλως, οι συζητήσεις δεν πρέπει να γίνονται μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης », σημείωσε ο Ριάμπκοφ.

Ο Ρώσος αξιωματούχος επεσήμανε ότι, η Μόσχα έχει επανειλημμένα επιβεβαιώσει την προθυμία της να διατηρήσει ρεαλιστική αλληλεπίδραση με την Ουάσιγκτον, για να μειώσει τις εντάσεις και τους κινδύνους, να αποτρέψει μια επικίνδυνη κλιμάκωση και μια κούρσα εξοπλισμών, καθώς και να ενισχύσει τη στρατηγική σταθερότητα, ιδίως με τη διασφάλιση του ελέγχου των εξοπλισμών.

Πρέπει να αναφερθεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, επιμένουν εδώ και χρόνια στην εμπλοκή της Κίνας στις συνομιλίες για τον έλεγχο των όπλων. Η Ρωσία, ζητά τη συμμετοχή της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας.

Ωστόσο, μένει να δούμε « αν οι ΗΠΑ αλλάξουν την προφανώς καταστροφική πολιτική τους και δείξουν την ετοιμότητά τους να οικοδομήσουν έναν ισότιμο διάλογο, λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα και τις ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλεια » , πρόσθεσε ο Ριάμπκοφ. Μεταξύ άλλων, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε το ΝΑΤΟ, για τις συνέπειες της αγνόησης των « κόκκινων γραμμών » της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Οι Ρώσοι λένε ότι η τρέχουσα πορεία της πολιτικής του ΝΑΤΟ είναι επικίνδυνη και μπορεί να κλιμακωθεί σε ένοπλες συγκρούσεις.

Η πορεία της πολιτικής του ΝΑΤΟ είναι επικίνδυνη και μπορεί να κλιμακωθεί σε ένοπλες συγκρούσεις. Είναι σημαντικό να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη των γεγονότων, διευκρινίζει ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ.

« Η καταστροφική πορεία των χωρών του ΝΑΤΟ να αγνοήσουν τις κόκκινες γραμμές μας και να συρθούν σε αντιπαράθεση με τη Ρωσία στην Ουκρανία (...) είναι εξαιρετικά επικίνδυνη » , είπε, τονίζοντας ότι « η περαιτέρω κλιμάκωση θα μπορούσε να οδηγήσει σε στρατιωτική σύγκρουση πυρηνικές δυνάμεις με τρομερές συνέπειες " και " αυτό πρέπει να αποτραπεί».

Υπενθύμισε επίσης, τις συνθήκες υπό τις οποίες η Ρωσική Ομοσπονδία μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα. « Η Ρωσία υποθετικά επιτρέπει μια πυρηνική απάντηση μόνο ως απάντηση στην επιθετικότητα που χρησιμοποιεί όπλα μαζικής καταστροφής εναντίον μας ή των συμμάχων μας ή στην επίθεση με συμβατικά όπλα, όταν απειλείται η ίδια η ύπαρξη του κράτους », είπε.

Τα σχόλια του Ριάμπκοφ, έρχονται μετά την δήλωση του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου την περασμένη εβδομάδα ότι, η Ρωσία δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία . Ο Σόιγκου, έκανε τη δήλωση σε διάσκεψη για θέματα ασφάλειας που διοργανώθηκε στη Μόσχα. Σχετικά με τη νέα συνθήκη START, ο Σόιγκου ανέφερε ότι οι συζητήσεις για την επέκταση αυτού του συμφώνου είναι « αμφίδρομος » και ότι η κατάσταση που σχετίζεται με τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων στις ΗΠΑ και τη Ρωσία « δεν είναι εύκολη».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.