Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Λιδωρίκι Φωκίδας: Δεκάδες γίδια νεκρά από κεραυνό -«Από τύχη ζω», λέει ο κτηνοτρόφος [εικόνες]

  Η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ημέρες τη χώρα έχει αφήσει πίσω της καταστροφές αλλά και πολλές απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο. ...

 



Η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ημέρες τη χώρα έχει αφήσει πίσω της καταστροφές αλλά και πολλές απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο.



Λίγο πιο πάνω από το Λιδωρίκι Φωκίδας, την Τρίτη, ένας κεραυνός χτύπησε 30 γίδια, σκοτώνοντάς τα ακαριαία. Μάλιστα, λίγα λεπτά πριν είχε απομακρυνθεί από το σημείο ο κτηνοτρόφος, Κώστας Κουτσούμπας.

Τα ζωντανά, που φοβήθηκαν από τους κεραυνούς, μαζεύτηκαν όλα σε ένα σημείο από το φόβο τους. Ξαφνικά, ένας κεραυνός τα χτύπησε και τα σκότωσε, ενώ και άλλα που ήταν πιο μακριά τραυματίστηκαν.

Ο κτηνοτρόφος, σοκαρισμένος από το θλιβερό συμβάν, δήλωσε στο DEBATER ότι «από τύχη ζω, αν ο κεραυνός έπεφτε λίγα λεπτά πιο πριν θα σκότωνε και εμένα. Μόλις είχα φύγει από το σημείο. Σε εκείνη την περιοχή δεν είχε ρίξει ποτέ κεραυνούς, ξέρουμε τα σημεία που είναι επικίνδυνα».

«Έριξε 20 κεραυνούς σε λίγα λεπτά, έγινε χαμός. Σείστηκε το βουνό! Τρομάξαμε πολύ», λέει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κτηνοτρόφο, «έχουν βάλει έναν στύλο εδώ, γιατί θα τοποθετήσουν ανεμογεννήτριες, δεν ξέρω αν φταίει αυτό. Ήρθε ο ΕΛΓΑ, κατέγραψε τις ζημιές, αλλά είναι δύσκολο να αποζημιωθείς για τέτοια πράγματα. Μακάρι να αποζημιωθώ, αλλά το βλέπω δύσκολο».

«Σε 1,5 μήνα θα γεννούσαν τα ζωντανά μου. Τα πονάω… Τα έχω σαν αδέλφια μου», δηλώνει συγκινημένος.









Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.