Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Απειλή από τούρκους στρατιώτες... Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο ερευνά το περιστατικό στη νεκρή ζώνη Κύπρου

   Η Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο, ανέλαβε να ερευνήσει το χθεσινό επεισόδιο στη Νεκρή Ζώνη, στην περιοχή Δένεια, κατά το οποίο έν...

  





Η Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο, ανέλαβε να ερευνήσει το χθεσινό επεισόδιο στη Νεκρή Ζώνη, στην περιοχή Δένεια, κατά το οποίο ένοπλοι Τούρκοι στρατιώτες πετροβόλησαν Ελληνοκύπριο βοσκό, ο οποίος έβοσκε τα πρόβατά του στην περιοχή, και τελικά τον έδιωξαν.

Ο κτηνοτρόφος είχε άδεια για εργασίες στη νεκρή ζώνη σύμφωνα με το Sigmalive. Βίντεο που εξασφάλισε το SigmaLive, δείχνει τους Τούρκους στρατιώτες, να κινούνται απειλητικά προς το μέρος του Ελληνοκύπριου γεωργοκτηνοτρόφου. Το περιστατικό σημειώθηκε 500 μέτρα εντός της Νεκρής Ζώνης, γύρω στις 6:00 το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ ένας εκ των στρατιωτών, όπως δήλωσε ο κοινοτάρχης Δένειας, Χριστάκης Παναγιώτου, είχε οπλίσει το όπλο του. Ο κτηνοτρόφος έκανε καταγγελία στην οποία υποστηρίζει ότι έξι Τούρκοι στρατιώτες κατέβηκαν από τα φυλάκιά τους με τα όπλα στα χέρια και του ζήτησαν να φύγει. Ο ένας, μάλιστα, στρατιώτης όπλισε το όπλο του, έγραψε στην καταγγελία.

Ο κοινοτάρχης Δένειας, ο κ. Παναγιώτου, ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πως ο βοσκός έχει άδεια για εργασίες στην περιοχή. «Του φώναζαν και του έριχναν πέτρες και τελικά τον έδιωξαν. Όταν έγινε το συμβάν αυτός μας ειδοποίησε τηλεφωνικά και έβγαλε και σχετικό βίντεο», πρόσθεσε. Ο κ. Παναγιώτου, πρόσθεσε πως για το γεγονός έγινε καταγγελία στο Υπουργείο Εξωτερικών, στα Ηνωμένα Έθνη και στην Εθνική Φρουρά. Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Παναγιώτου είπε πως εκείνη τη στιγμή, περίπου στις έξι το απόγευμα, δεν υπήρχαν στην περιοχή άνδρες της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο ΟΗΕ

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αρμόδια αρχή για την λεγόμενη Νεκρή Ζώνη στην Κύπρο, είναι η Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο (UNFICYP). Νεκρή ζώνη είναι η παλιά Πράσινη γραμμή που χώριζε τη Λευκωσία στα δύο, κατά τη δεκαετία του ’60 και η οποία επεκτάθηκε μετά την εισβολή της Τουρκίας, το 1974, για να χωρίσει το νησί στα δύο. Την περιοχή ελέγχει αποκλειστικά ο ΟΗΕ με την ειρηνευτική δύναμη που σταθμεύει εκεί και που εκτελεί και περιπολίες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της UNFICYP (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), Αλίμ Σιντίκ, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πως η ειρηνευτική δύναμη ερευνά το επεισόδιο. «Πρέπει να ολοκληρωθεί η έρευνα πριν καταλήξουμε σε οποιαδήποτε συμπεράσματα», ανέφερε. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ασφάλεια των πολιτών εντός της νεκρής ζώνης παραμένει ύψιστη προτεραιότητα για την ειρηνευτική δύναμη.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.