Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σάλος..,. Τούρκος Δήμαρχος επικαλέστηκε ιστορικό που είχε πει: «Μακάρι να είχαν νικήσει οι Έλληνες στο Αφιονκαραχισάρ»

Ο Καντίρ Μισίρογλου , γνωστός και ως «Φεσλί Καντίρ» είχε επικρίνει τον τουρκικό "Πόλεμο της Ανεξαρτησίας" λέγοντας την παραπάνω φ...





Ο Καντίρ Μισίρογλου , γνωστός και ως «Φεσλί Καντίρ» είχε επικρίνει τον τουρκικό "Πόλεμο της Ανεξαρτησίας" λέγοντας την παραπάνω φράση. Ήταν γνωστός για τις αντι-Κεμάλιστικές απόψεις του

Τεκτονικές δονήσεις στην Τουρκία μετά από δήλωση αξιωματούχου που υποστήριζε τον Τούρκο ιστορικό που είπε «μακάρι να είχαν νικήσει οι Έλληνες» κατά την εκδήλωση για την "απελευθέρωση" του Αφιονκαραχισάρ!

Ο Καντίρ Μισίρογλου , γνωστός και ως «Φεσλί Καντίρ» είχε επικρίνει τον τουρκικό "Πόλεμο της Ανεξαρτησίας" λέγοντας την παραπάνω φράση. Ήταν γνωστός για τις αντι-Κεμάλιστικές απόψεις του. Ο νεκρός από το 2019 ιστορικός και συγγραφέας είχε πει σε ομιλία του: ¨Με κοροϊδεύουν αλλά μακάρι να είχαν νικήσει οι Έλληνες. Ούτε το χαλιφάτο θα είχε καταστραφεί. Ούτε η σαρία θα είχε καταργηθεί. Ούτε οι μεντρεσέδες θα διαλύονταν. Ούτε θα κρεμούσαν χοτζάδες. Τίποτε δεν θα συνέβαινε¨.

Όσον αφορά το νέο περιστατικό τώρα. Συγκεκριμένα ο δήμαρχος του Αφιονκαραχισάρ Μεχμέτ Ζεϊμπέκ, στην ομιλία του στις 27 Αυγούστου στην 100ή επέτειο της απελευθέρωσης του Αφιόν από την "εχθρική κατοχή", συγκλόνισε την γείτονα με την ειδική αναφορά του στον Μισίρογλου.

Κατά τη Μικρασιατική Εκστρατεία, η περιοχή καταλήφθηκε από γαλλικές, ιταλικές και στη συνέχεια απελευθερώθηκε από ελληνικές δυνάμεις. Η περιοχή ήταν σημείο μείζονος στρατιωτικής σημασίας για τους Έλληνες αποτελώντας μέρος της ζώνης άμυνας των ελληνικών δυνάμεων στην Δυτική Μικρά Ασία, μέχρι την κατάρρευση αυτής της ζώνης έπειτα από την αποτυχία του ελληνικού στρατού να πετύχει μια αποφασιστική νίκη στη Μάχη του Σαγγαρίου, λίγα χιλιόμετρα δυτικά από την Άγκυρα, τον Αύγουστο του 1921.

Ο Zeybek που ανήκει στο κόμμα του Ερνοτγάν είπε: «Θυμάμαι με έλεος και ευγνωμοσύνη τους συμπατριώτες μας, τους ήρωές μας Şükrü Çelikalay και Bayatlı Αντισυνταγματάρχη Arif Bey , που κατέβαλαν σοβαρές προσπάθειες για την απελευθέρωση του Afyon και αναφέρονται από τον Kadir Mısıroğlu στο βιβλίο του με τίτλο Mujahideen with Sarik. Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους εκπροσώπους των χερσαίων, αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεών μας που μας τίμησαν αυτήν την ευτυχισμένη ημέρα. Σας εύχομαι πολλές όμορφες μέρες με ενότητα και αλληλεγγύη και σας χαιρετώ με σεβασμό».




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.