Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία για υπερπτήσεις: Η Ελλάδα παρενόχλησε τουρκικά μαχητικά μέρος αποστολής του ΝΑΤΟ

      Λίγη ώρα μετά το διάβημα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για τις τουρκικές υπερπτήσεις, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας κατηγόρ...

 

   


Λίγη ώρα μετά το διάβημα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για τις τουρκικές υπερπτήσεις, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας κατηγόρησε την Ελλάδα πως παρενόχλησε μαχητικά της, που εκτελούσαν άσκηση του ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, το πρακτορείο Anadolu αναφέρει ότι πληροφορίες που διέρρευσαν από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, σημειώνουν πως «πολεμικά αεροσκάφη της Ελλάδας -μέλους του ΝΑΤΟ- κλείδωσαν στα ραντάρ» τα τουρκικά μαχητικά για να εμποδίσουν «την αποστολή τους, που εκτελούσαν σημαντική αποστολή του ΝΑΤΟ».



Σημειώνοντας ότι «αυτή η παρενόχληση από την Ελλάδα είναι μια προσπάθεια στόχευσης των δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ», οι ίδιες πληροφορίες τόνισαν ότι «η Ελλάδα δεν διστάζει να ρισκάρει ακόμη και τις ΝΑΤΟϊκές της αποστολές για να παρενοχλήσει την Τουρκία».

Επίσης, το Anadolu αναφέρει πως σύμφωνα με την τουρκική πληροφόρηση, τα ελληνικά μαχητικά αναχαιτίστηκαν, ενώ το θέμα «διαβιβάστηκε στις αρχές του ΝΑΤΟ από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ότι ο Έλληνας στρατιωτικός ακόλουθος κλήθηκε στο υπουργείο και αντέδρασε στα ελληνικά αεροσκάφη που έθεταν σε κίνδυνο την αποστολή του ΝΑΤΟ».

Παράλληλα, πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας ανέφεραν πως «τέτοιες παρενοχλήσεις είναι ασυμβίβαστες με τη Συμμαχία» και «ότι η Ελλάδα επιδιώκει να αυξήσει τις εντάσεις».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.