Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έβρος: Από την Συρία δηλώνουν οι 38 «πρόσφυγες» που πέρασαν τελικά από τη νησίδα σε ελληνικό έδαφος – Προληπτικά στο νοσοκομείο η έγκυος

  Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις των προσφύγων που υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, βρέθηκαν σε ελληνικό έδαφος, στον Έβρο, και τώρα μεταφέρο...

 



Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις των προσφύγων που υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, βρέθηκαν σε ελληνικό έδαφος, στον Έβρο, και τώρα μεταφέρονται σε κέντρο κράτησης.



Όπως προκύπτει από τις πρώτες πληροφορίες, είναι όλοι τους Σύροι και είναι καλά στην υγεία τους. Η έγκυος γυναίκα μεταφέρεται προληπτικά για περεταίρω εξετάσεις σε νοσοκομείο. Παράλληλα με την επιχείρηση μεταφοράς των προσφύγων σε κέντρο κράτησης έχει αρχίσει και η έρευνα για να διαπιστωθεί πώς μετακινήθηκαν από το αρχικό σημείο που βρίσκονταν, την νησίδα σε τουρκική επικράτεια, σε ελληνικό έδαφος, τέσσερα χιλιόμετρα νοτιότερα. Είχε προηγηθεί μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας και των συνοριακών αρχών για τον εντοπισμό τους και την μεταφορά τους σε νοσοκομείο, από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι πέρασαν σε ελληνικό έδαφος.

Ο υπουργός μετανάστευσης Νότης Μηταράκης αναφέρθηκε στο γεγονός με ανάρτησή στο Twitter

 



Υπενθυμίζεται ότι τα προηγούμενα 24ωρα, σύμφωνα με ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, διαβιβάσθηκε σχετική ενημέρωση, μέσω του Τριμερούς Κέντρου Επαφής Καπιτάν Αντρέεβο, στις Τουρκικές Αρχές , καθόσον από τις συντεταγμένες είχε προκύψει ότι η νησίδα στην οποία αρχικώς βρίσκονταν είναι εκτός ελληνικής επικράτειας.

«Ζητήθηκε από τις Τουρκικές Αρχές να προβούν κατεπειγόντως σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον άμεσο απεγκλωβισμό όλων των ατόμων και την παροχή της αναγκαίας και κατάλληλης αρωγής», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, και σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, “μετά από νεότερες πληροφορίες και εκτεταμένες έρευνες εντοπίστηκε στην περιοχή των Λαβάρων ομάδα παράτυπων μεταναστών, κατά δήλωσή τους από τη Συρία, αποτελούμενη από 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά, ενώ μία από τις γυναίκες είναι εγκυμονούσα. Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι περίπου 4 χιλιόμετρα νοτίως, από τις συντεταγμένες εκτός της ελληνικής επικράτειας, που είχαν δηλωθεί ως αρχική θέση προ ημερών.

Από τη στιγμή του εντοπισμού τους έχουν σπεύσει προς αρωγή τους οι απαραίτητες δυνάμεις της ΕΛΑΣ και όλων των υπόλοιπων κρατικών υπηρεσιών, για την περίθαλψη των μεταναστών, την παροχή τροφής και νερού και τη μεταφορά τους σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας.”

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.