Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ξεμπρόστιασμα από Washington Examiner: «Η Τουρκία θέλει F-16 κατά συμμάχων και όχι κατά της Ρωσίας»! Δια χειρός Michael Rubins

Η Ελλάδα και η Κύπρος θα πρέπει να αποκτήσουν ποιοτικό στρατιωτικό πλεονέκτημα έναντι της Τουρκίας προκειμένου η τελευταία να λάβει το μήνυ...




Η Ελλάδα και η Κύπρος θα πρέπει να αποκτήσουν ποιοτικό στρατιωτικό πλεονέκτημα έναντι της Τουρκίας προκειμένου η τελευταία να λάβει το μήνυμα ότι η επεκτατική της ατζέντα δεν θα πετύχει, γράφει σε κείμενο του στην εφημερίδα Washington Examiner (Time to guarantee Greece and Cyprus a qualitative military edge) ο διεθνούς φήμης αναλυτής, Michael Rubins. Θεωρεί κοντόφθαλμη την παροχή οποιονδήποτε προηγμένων όπλων στην Τουρκία δεδομένου ότι η τελευταία θα τα χρησιμοποιήσει για να παρενοχλήσει τους γείτονές της και όχι εναντίον της Ρωσίας.

Όπως αναφέρει, καθώς το Κογκρέσο έχει διευρυμένη διακομματική επιφύλαξη για τη συμφωνία του Πρόεδρου Biden με την Τουρκία, είναι καιρός το Κογκρέσο να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα και να ζητήσει, όπως κάνει διαχρονικά για το Ισραήλ προκειμένου να διατηρηθεί η περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια, οι ΗΠΑ να πουλήσουν στην Ελλάδα και την Κύπρο πιο προηγμένες πλατφόρμες από αυτές που διαθέτει η Τουρκία. Με αυτόν τον τρόπο αντισταθμίζονται τα πλεονεκτήματα που έχει η Τουρκία λόγω του μεγέθους της.

Αν η Τουρκία πάρει F-16 τότε η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει F-35. Εφόσον η Τουρκία διαθέτει το αμφίβιο επιθετικό πλοίο Anadolu τότε η Ελλάδα θα πρέπει να αποκτήσει πρόσβαση στο αντιτορπιλικό κλάσης Zumwalt και σε προηγμένους αντιπλοϊκούς πυραύλους προκειμένου να αντιμετωπίσει το Anadolu.

Τη στιγμή που η Τουρκία κατασκευάζει drones Bayraktar TB2, τότε Ελλάδα και Κύπρος θα πρέπει να αποκτήσουν Predators, RQ-170 Sentinels και MQ-9 Reapers προκειμένου να μπορούν να καταρρίψουν τα Bayraktars.

Και αν αυτό σημαίνει την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο ας είναι. Τη στιγμή που η τουρκική επιθετικότητα έχει προχωρήσει από την εθνοκάθαρση στην πολιτιστική γενοκτονία και τώρα απειλεί με προσάρτηση του βορείου τμήματος της Κύπρου στην Τουρκία, και με δεδομένη την αποτυχία του ΟΗΕ, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Η διασφάλιση ότι η Ελλάδα έχει τα μέσα να αμυνθεί εναντίον ενός πολύ μεγαλύτερου γείτονά της, δημιουργεί ένα αποτρεπτικό όριο και συμβάλει στην σταθερότητα της περιοχής καθώς η τρέχουσα ανισορροπία ενθαρρύνει την επιθετικότητα της Τουρκίας. Ένα στρατιωτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας και της Κύπρου θα σταθεροποιούσε την Ανατολική Μεσόγειο και θα αύξανε τα πλεονεκτήματα του ΝΑΤΟ ενώ θα αποθάρρυνε την επιθετικότητα.

Ως εκ τούτου, αν ο Erdogan ή ο οποιοσδήποτε μελλοντικής ηγέτης της Τουρκίας καταλάβει ότι υπάρχει διασύνδεση ανάμεσα στην απόκτηση νέων όπλων από την Τουρκία με την απόκτηση πιο προηγμένων όπλων από την Ελλάδα και την Κύπρο, τότε θα επανεξέταζε την εκβιαστική πολιτική ως κρατική επιλογή, καταλήγει το άρθρο.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.