Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Naval Group: Συνεργασίες με ελληνικές εταιρίες για τις Belharra

Δυναμικά στο πρόγραμμα κατασκευής των Belharra οι ελληνικές εταιρίες – Συμφωνίες με τη Naval Group, που αφορούν την ανάπτυξη των φρεγατών ...



Δυναμικά στο πρόγραμμα κατασκευής των Belharra οι ελληνικές εταιρίες – Συμφωνίες με τη Naval Group, που αφορούν την ανάπτυξη των φρεγατών

Στενοί οι δεσμοί ανάμεσα σε ελληνική και γαλλική αμυντική βιομηχανία και γίνονται όλο και στενότεροι, με τη Naval Group να προχωρά στη σύναψη συμβάσεων με ελληνικές εταιρίες, για την ανάπτυξη των φρεγατών Belharra.

Συγκεκριμένα, στη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα, σήμερα, 30 Ιουνίου, οι δύο πλευρές έβαλαν τις υπογραφές τους, με τη Naval Group να επενδύει στην ισχυρή ελληνική βιομηχανική συμμετοχή όχι μόνο για την κατασκευή του ελληνικού μοντέλου των FDI Belharra, αλλά και ευρύτερα για την ανάπτυξη της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

Στο πλαίσιο αυτό υπεγράφησαν από το γαλλικό κολοσσό 4 συμβάσεις για τις εργασίες για τις Belharra:

με την EMMIS για την προμήθεια ηλεκτρικών μετασχηματιστών
με τη MEVACO για τον μηχανολογικό εξοπλισμό
με τη STELMA για εργασίες βαφής
με τη VIKING HELLAS για την προμήθεια φουσκωτών σκαφών σταθερής γάστρας

Η πόρτα όμως είναι ανοικτή και για άλλους παίκτες, με τη Naval Group να συνάπτει συμφωνίες για αποκλειστικές συνομιλίες με τις εταιρείες:

AKMON
INTRACOM
MILTECH
PRISMA
SCYTALYS

Ο «Αμφιτρύωνας» της σημαίνουσας τελετής, ο Γάλλος πρέσβης Patrick Maisonnave δήλωσε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω να υλοποιούνται τα πρώτα συμβόλαια μεταξύ Γάλλων και Ελλήνων κατασκευαστών μετά την απόκτηση από την Ελλάδα των φρεγατών FDI της Naval Group, οπλισμένων με πυραύλους της MBDA.

Αυτές οι συμβάσεις δίνουν μορφή στο όραμα του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη που συμμερίζεται ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν, για μια ισχυρή συνεργασία μεταξύ των αμυντικών μας βιομηχανιών.

Αυτό το σημαντικό βήμα θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για τις εταιρείες των χωρών μας και για τα Ναυτικά μας».

Οι συνεργασίες της Naval Group, όμως, δεν σταματούν μόνο στις Belharra, αλλά έχουν ευρύτερο πλαίσιο.

Έτσι, όλες οι εξειδικευμένες ελληνικές εταιρείες θα ενσωματωθούν στην εφοδιαστική αλυσίδα της εταιρίας και θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε άλλους μελλοντικούς διεθνείς διαγωνισμούς, αυξάνοντας έτσι τις δυνατότητές τους καθώς και το πιθανό οικονομικό τους όφελος και την προβολή τους στην παγκόσμια ναυτική αγορά.

Μέχρι τώρα, ο Όμιλος της Naval Group έχει συνεργαστεί με 50 ελληνικές εταιρίες σε πάνω από 80 έργα, με τις προβλέψεις να οδηγούν σε ενίσχυση της συνεργασίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.