Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Επιτέλους: Έπεσαν οι υπογραφές για την υποστήριξη των μεταγωγικών C-27J!

  Την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022 υπογράφηκε η σύμβαση υπ’ αριθ. 010Γ/22 με την εταιρεία Leonardo SpA για την εν συνεχεία υποστήριξη (Follow On S...

 



Την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022 υπογράφηκε η σύμβαση υπ’ αριθ. 010Γ/22 με την εταιρεία Leonardo SpA για την εν συνεχεία υποστήριξη (Follow On Support – FOS) των αεροσκαφών C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΓΔΑΕΕ.



Η εξέλιξη θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική καθώς θα επιτρέψει επιτέλους την εύρυθμη υποστήριξη των αεροσκαφών. Η ΠΑ έχει συνολικά οκτώ C-27J, τα οποία αξιοποιούνται από την 354 Μοίρα «Πήγασος» σε αεροδιακομιδές, ανθρωπιστικές αποστολές και αποστολές αερομεταφορών.

Η Ελλάδα ήταν ο πρώτος εξαγωγικός πελάτης του C-27J, επιλέγοντας τον τύπο το 2002 και υπογράφοντας συμβόλαιο για 12 αεροσκάφη το επόμενο έτος. Αργότερα η παραγγελία περικόπηκε σε οκτώ αεροσκάφη.

Το C-27J έχει επίσης αποκτηθεί από την κατασκευάστρια χώρα Ιταλία, τη Βουλγαρία, τη Λιθουανία, τη Ρουμανία, το Μαρόκο, το Τσαντ, το Μεξικό, την Αυστραλία, το Περού, τη Σλοβακία, τη Ζάμπια, την Κένυα και τις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.