Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Άρχισαν τα ζόρια... Η Τουρκία βάζει φρένο στους πιλότους που φεύγουν σε ξένες αεροπορικές εταιρείες

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Τουρκίας αυστηροποιεί τους όρους για τους Τούρκους πιλότους που συνταξιοδοτούνται και εγκαταλείπουν τη χώρα...





Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Τουρκίας αυστηροποιεί τους όρους για τους Τούρκους πιλότους που συνταξιοδοτούνται και εγκαταλείπουν τη χώρα για να εργαστούν σε ξένες αεροπορικές εταιρείες.

Ο κλάδος σε όλη την Ευρώπη αντιμετωπίζει ιδιαίτερα μεγάλες ουρές στα αεροδρόμια αυτό το καλοκαίρι, εν μέρει λόγω της έλλειψης προσωπικού για την αντιμετώπιση της ανάκαμψης της ζήτησης μετά την πανδημία του COVID-19.

Οι τουρκικές αρχές έχουν ανακοινώσει ότι οι πιλότοι που θέλουν να εργαστούν για ξένες αεροπορικές εταιρείες θα χρειαστούν επιστολή συγκατάθεσης από τον προηγούμενο εργοδότη τους. Εάν ένας πιλότος παραιτηθεί χωρίς γραπτή συγκατάθεση, τότε η αίτησή του για επαλήθευση δεν θα εξεταστεί από τις αρχές για έξι μήνες, αναφέρει η έκθεση.

Ο αριθμός των αεροπορικών ταξιδιών και των επιβατών στην Τουρκία πλησιάζει τα επίπεδα πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Το συνδικάτο Hava-Is, το οποίο είπε ότι ο νέος κανονισμός αποτελεί παρέμβαση στην ελευθερία εργασίας και στα προσωπικά δικαιώματα των πιλότων, ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι θα συναντηθεί με εκπροσώπους του Υπουργείου Μεταφορών και Πολιτικής Αεροπορίας για να συζητήσουν τις αλλαγές αυτές.

Η Hava-Is είπε ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για Τούρκους πιλότους από τις χώρες του Κόλπου και από αερομεταφορείς της Βόρειας Αμερικής. Σύμφωνα με την αεροπορική αρχή, υπάρχουν 10.525 πιλότοι αεροσκαφών στην Τουρκία.

Τον περασμένο μήνα, η Γερμανία δήλωσε ότι θα επισπεύσει την έκδοση αδειών εργασίας και βίζας σε αρκετές χιλιάδες ξένους εργαζόμενους στα αεροδρόμια, κυρίως από την Τουρκία, για να αμβλύνει το καλοκαιρινό ταξιδιωτικό χάος.

Rossa Primavera.ru
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.