Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δεν το πιστεύουμε... Απείλησαν δημοσιογράφο με απόλυση επειδή έγραψε στο Twitter ότι «μόνο οι γυναίκες μπορούν να κάνουν παιδιά»

Ο Mastio αρνήθηκε να συμμορφωθεί με το αίτημα αυτό, θεωρώντας ότι ο καθένας δικαιούται να έχει τις δικές του απόψεις Ο δημοσιογράφος Da...



Ο Mastio αρνήθηκε να συμμορφωθεί με το αίτημα αυτό, θεωρώντας ότι ο καθένας δικαιούται να έχει τις δικές του απόψεις

Ο δημοσιογράφος David Mastio, που μέχρι πρόσφατα εργαζόταν στο αμερικανικό μέσο ενημέρωσης USA Today, αναφέρει στο Twitter ότι ο εργοδότης του απείλησε να τον απολύσει επειδή είπε ότι μόνο οι γυναίκες μπορούν να κάνουν παιδιά. Αναγκάστηκε να διαγράψει το tweet επειδή θα μπορούσε να προκαλέσει πόνο στους δημοσιογράφους και τους LGBTQI+ ακτιβιστές που εργάζονται στην USA Today.

Ο David Mastio είναι δημοσιογράφος εδώ και 30 χρόνια και εργάστηκε στην USA Today για πάνω από 25 χρόνια, όπου ήταν μέχρι πρόσφατα συντάκτης. Ωστόσο, πριν από μερικές εβδομάδες, τα πράγματα πήγαν στραβά όταν ο Mastio δήλωσε στο Twitter ότι "οι άνθρωποι που μπορούν να μείνουν έγκυοι είναι πάντα γυναίκες".

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, στη συνέχεια έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον εργοδότη του, ο οποίος τον προειδοποίησε ότι η δουλειά του κινδύνευε. Έπρεπε να διαγράψει το tweet αλλιώς θα απολυόταν.

"Αν ήθελα να συνεχίσω να εργάζομαι για την USA Today, έπρεπε να αφαιρέσω το μήνυμα", λέει ο Mastio. "Το "προσβλητικό" tweet έπρεπε να εξαφανιστεί επειδή θα μπορούσε να προκαλέσει πόνο στους LGBTQI+ ακτιβιστές και δημοσιογράφους του οργανισμού".

Ωστόσο, ο Mastio αρνήθηκε να συμμορφωθεί με το αίτημα αυτό, θεωρώντας ότι ο καθένας δικαιούται να έχει τις δικές του απόψεις. "Η ιδέα ότι είναι οι γυναίκες που μένουν έγκυες ήταν κάποτε μια επιστημονική ιδέα, αλλά στη συνέχεια μετατράπηκε σε άποψη και τώρα θεωρείται ακόμη και ψέμα", δήλωσε αγανακτισμένoς ο δημοσιογράφος. "Παρόλα αυτά, υποστηρίζω ότι μόνο οι γυναίκες μπορούν να μείνουν έγκυες".

«Αφύπνιση»

Σύμφωνα με τον Mastio, αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα στο συντακτικό προσωπικό της USA Today. "Η Gannett, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την USA Today, γεμίζει τις συντακτικές της επιτροπές με νέους δημοσιογράφους που ακολουθούν μια πολύ άγρια ιδεολογία", δηλώνει. "Αυτό δεν συνάδει καθόλου με την υπόλοιπη χώρα, γεγονός που δημιουργεί τον κίνδυνο πολλοί από τους αναγνώστες μας να μην δουν ποτέ τις δικές τους απόψεις να παρατίθενται". Για παράδειγμα, λέει, τα τελευταία χρόνια είδε συντηρητικές εφημερίδες στο Σινσινάτι, την Ινδιανάπολη και την Οκλαχόμα Σίτι να αντικαθίστανται από "άψυχο φιλελευθερισμό".



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.