Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αλεξανδρούπολη: Το μεγαλύτερο rotation στρατιωτικού υλικού του ΝΑΤΟ που έχει διακινηθεί ποτέ

«Εως τις 30 Σεπτεμβρίου πρόκειται να προωθήσουμε σε ΗΠΑ & Ευρώπη, τη μεγαλύτερη ποσότητα στρατιωτικών μέσων που έχει διακινηθεί ποτέ» α...





«Εως τις 30 Σεπτεμβρίου πρόκειται να προωθήσουμε σε ΗΠΑ & Ευρώπη, τη μεγαλύτερη ποσότητα στρατιωτικών μέσων που έχει διακινηθεί ποτέ» αναφέρει ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Κώστας Χατζημιχαήλ.

Ξεκίνησε αυτές τις ημέρες, με την έλευση οδικώς από την Τρίτη 14 Ιουνίου των πρώτων μεταφερόμενων αρμάτων και άλλων οχημάτων των αμερικανικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ από Ρουμανία, Πολωνία και Βαλτικές χώρες, της μεγαλύτερης κυκλικής εναλλαγής (rotation) στρατιωτικού υλικού μέσω του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης (φωτογραφία, επάνω, αρχείου).
Φόρτωμα και ξεφόρτωμα

Χθες Πέμπτη, έφτασε και η πρώτη αμαξοστοιχία με κάθε είδους στρατιωτικά οχήματα των ΗΠΑ και αυτό θα συνεχιστεί ως τα τέλη Ιουνίου, οπότε έχει προγραμματιστεί να καταπλεύσει αμερικανικό οχηματαγωγό πλοίο για να ξεφορτώσει αρχικά πολλαπλάσιες ποσότητες αρμάτων και άλλου στρατιωτικού υλικού και να φορτώσει όσα ήδη συγκεντρώνονται.

Στη συνέχεια, κυρίως σιδηροδρομικώς, το υλικό που θα ξεφορτωθεί θα προωθηθεί σε Ρουμανία, Πολωνία και άλλες χώρες της Βορειοανατολικής Ευρώπης για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ που βρίσκονται εκεί, μεταδίδει το evros-news.gr.

Για τον προγραμματισμό και την καλύτερη οργάνωση όλης αυτής της επιχείρησης γίνονται συνεχείς συσκέψεις στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης, υπό τον πρόεδρό του Κώστα Χατζημιχαήλ και τους εμπλεκόμενους Αμερικανούς και Ελληνες.
Μεγαλύτερο κατά 2,5 φορές

Ο ίδιος, μάλιστα, ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο twitter ότι «Εως τις 30 Σεπτεμβρίου πρόκειται να προωθήσουμε σε ΗΠΑ & Ευρώπη, τη μεγαλύτερη ποσότητα στρατιωτικών μέσων που έχει διακινηθεί ποτέ. Με το rotation μόνο του Ιουνίου να ξεπερνά κατά 2,5 φορές τη μεγαλύτερη προηγούμενη επιχείρηση».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.