Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δυό τρείς ντουζίνες για δοκιμή φέρτε μας... Plasan Wilder: Οι Ισραηλινοί παρουσιάζουν το απόλυτο στρατιωτικό όχημα μάχης (video)

Ακολουθώντας τη νέα τάση για compact και ευέλικτα στρατιωτικά οχήματα, η Plasan διευρύνει τη γκάμα της με το Wilder που φιλοδοξεί να αλλάξ...



Ακολουθώντας τη νέα τάση για compact και ευέλικτα στρατιωτικά οχήματα, η Plasan διευρύνει τη γκάμα της με το Wilder που φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα στα πεδία των μαχών.



Σχεδιασμένο από τον Βρετανό Nir Kahn, το νέο Wilder, εκτός των μικρών του διαστάσεων, φέρει μια σειρά από καινοτομίες που το καθιστούν ανταγωνιστικό, ακόμη και συγκρινόμενο με μεγαλύτερα στρατιωτικά θωρακισμένα οχήματα από καταξιωμένους κατασκευαστές στη πολεμική βιομηχανία. Η καμπίνα του είναι εμπνευσμένη από την αισθητική που ακολουθούν τα ελικόπτερα και έτσι είναι τοποθετημένη πάνω στον εμπρός άξονα.


Οι μηχανικοί επέλεξαν να τοποθετήσουν τον κινητήρα και το κιβώτιο στο κέντρο του πλαισίου ώστε να με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθεί έξτρα χώρος φόρτωσης στο πίσω τμήμα (για προμήθειες ή οπλισμό). Οι ενισχύσεις του αμαξώματος αλλά και οι εξελιγμένες αναρτήσεις με τις μεγάλες διαδρομές καθιστούν το compact σε διαστάσεις Wilder ευέλικτο σχεδόν σε όλα τα εδάφη. Η κίνηση μεταφέρεται μόνιμα και στους 4 τροχούς μέσω ενός υπερτροφοδοτούμενου μοτέρ πετρελαίου 2,8 λίτρων της Cummins με απόδοση 160 ίππων και 420 Nm ροπής. Το εν λόγω μοτέρ συνεργάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF και χαρίζει στο στρατιωτικό όχημα της Plasan τελική ταχύτητα 120 χλμ./ώρα.






Όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της Plasan, έτσι και το Wilder, μπορεί να συνδεθεί με την πλατφόρμα All Terrain Electric Mission Module (έξτρα τρέιλερ), η οποία πρακτικά είναι αυτόνομη και λειτουργεί σαν Power Bank αυξάνοντας τη δύναμη και την αυτονομία του οχήματος. Τέλος, να σημειώσουμε πως το Wilder μελλοντικά θα υιοθετήσει και τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επίπεδου 4, καθώς η νέα τάση θέλει τα στρατιωτικά οχήματα να επιχειρούν ως μη επανδρωμένα στο πεδίο της μάχης.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.